18-års fest

Kanske lite sent att ha 18-års festen nu med tanke på att det var ett tag sen jag fyllde år. 
Men med tanke på att jag inte har blivit firad än av stora, tjocka släkten så var det väl dags nu, haha ;p
Var faktiskt trevligt att få ha lite släktningar hemma hos sig, var ett tag sen sist.
Fick också en hel del presenter, bland annat en vågtång, kastruller (alltid bra att ha i framtiden), mascara och lite annat smått och gott :) Var ju tvungen att testa vågtången efter det att de hade gått, tyckte om resultatet riktigt bra, och det bästa var att det gick så fort att våga! Däremot ser jag ut att vara i 14-års åldern med vågigt hår, haha xD Så det blir nog att sätta upp det i en klämma lr tofs om jag ska ha det i någon mer gång. Annars kan det ju vara sjukt snyggt att gå till stranden med vågigt hår på sommaren ;)

SACO-mässan

Var på saco-mässan idag med några kompisar, asså shit vad rörigt der var! Märkte verkligen hur lite koll jag har på högskolor, folkhögskolor, universitet och sånt jämfört med gymnasiet. Haha, på gymnasiemässan hade jag full koll på vilka skolor som hade teater, men nu var jag helt lost. Tror det beror till stor del pga av att det finns så otroligt många olika inriktningar, plus att det finns så många olika skolor i hela landet! Vad gällde gymnasiet så var det ju ändå sthlm som gällde, men vem vet, nu kanske jag bestämmer mig för att gå i uppsala lr dalarna? Haha.
Så jag plockade med mig en hel drös med kataloger från olika skolor som jag sedan ska gå igenom en efter en. Men shit vad det kommer ta dit...

På lektionen och tar selfie's

Börjar faktiskt tycka om att ha håret uppsatt i en gullig liten bulle, förut fick jag verkligen inte till det, men nu när jag har lärt mig hur man faktiskt gör så blir det ju riktigt snyggt! Tycker om att den är lite slarvig och inte så "ordentlig". Jag är en sån person som verkligen inte tycker om när håret är perfekt, tycker att det kan vara riktigt snyggt om det är lite slarvigt. Förutom när jag har plattat hår, då vill jag ha det perfekt med lite volym. Då vill jag verkligen inte ha det slarvigt, men det kan gärna få vara lite slarvigt när jag lockar det, då ser det ju bara mer naturligt ;)

De egna låtarna

Tyvärr, men jag diggade inte riktigt Lisas låt som hon uppträdde med i fredags, därför publicerar jag bara de andras låtar. Dessutom tycker jag inte om Lisa överhuvudtaget, hon har något som jag inte gillar. Asså hon sjunger ju bra och så, det kan jag inte neka till, hon är sjukt duktig, men hon passar inte riktigt min smak :p
 
 

Möte på trafikskola

Var idag på Kungsängens trafikskola och pratade lite angående kör- och teorilektioner och sånt. Var en riktig trevlig kille jag fick prata med, inte alls någon som var inriktad på att sälja så mycket som möjligt (vilket jag trodde). Men ack så fel man kan ha!
Han var väldigt inriktad på vad som var bäst för mig, och nej jag lät mig inte luras av att han var trevlig, utan jag märkte att han faktiskt var ärlig och inte försökte sälja. Stort plus!
Så det var faktiskt riktigt skönt att få lite klarhet i allt, nu har vi gjort upp ett ungefärligt schema över hur jag ska köra och när jag ska gå risk-1, risk-2 och allt det där andra. Så det känns sjukt bra :)
Även om jag har tankar på att försöka ta körkortet i april så är det ju ett tag kvar och det kan ju vara bra att ha planerat lite, tiden går ju fortare än vad man tror ;p

Ibland är man generös

Var lite extra generös idag då jag var hemma hos en  kund. La upp maten på ett lite finare sätt, tänkte att det kunde vara kul med lite finess. Även om kunden egentligen inte gillar mig så tänkte jag att det skadar ju aldrig att försöka vara lite trevlig och göra något extra :) Tyvärr tror jag inte hen brydde sig, haha. 

Svart och brun med en gnutta sepia

Halloj allihopa!
"Dödade" mitt första offer i killgergame som vi kör på skolan. Haha, så otroligt kul! Döör vad nervös jag är för att själv bli dödad. Har klarat mig enda sedan i onsdags, och det är jag faktiskt riktigt stolt över.
För er som inte riktigt vet vad killergame är så kan jag berätta att det är en lek som man får anmäla sig till att vara med. Oftast hålls leken på skolor. Men iaf, man skriver ner sitt namn på en lapp och i gengäld får man tillbaka en lapp där det står ett namn. Namnet på deltagaren ska man leta upp och genom att lägga handen på deltagarens axel och säga "du är död" så är personen ute ur leken, den som sedan är sist kvar vinner typ 2000 kr. Däremot är klassrummen och matsalen frizoner där man inte kan bli dödad.
Jag är så sjukt paranoid då jag går förbi folk i korriodorerna, tror typ att alla vill döda mig. Känns som om man befinner sig i hunger games, haha, passande eftersom jag såg filmen igår ;)
 
Btw, träffade Amanda sen efter skolan. Hade ju inget bättre för mig när jag slutade så tidigt så det var väl lika bra att åka och träffa en kompis :) Det blev inte så jättelänge vi sågs, bara en snabbis. Men det räckte ju, vi ses ju på söndag igen ;p

Mockingjay Part 1

Var på bio igår med Sara och Sandra-Louise och kollade på första delen av den tredje hunger games filmen, och asså, oh. my. god. Shit vad bra den var! Typ dog på slutet Måste se den andra så snart som möjligt !! Tyvärr tror jag bara att det kommer dröja ett helt år tills den andra delen kommer ut.... Men det kommer nog vara värt väntan! Precis som det var värt väntan på den här filmen! Asså shit, jag hoppas verkligen att alla ser den här, för den här var mkt bättre än catching fire, som jag tyckte var bättre än den första filmen. Så det verkar som om den här hunger games serien bara blir bättre och bättre. Men åh gud, Jennifer Lawrence, shit vad duktig hon är! Avgudar henne så otroligt mkt, och Josh Hutcherson, vilket skådespel på slutet! De förtjänar båda en oscar!!
Känner mig som värsta 14-åriga fjortisen som sitter och fangirl:ar över det mesta angående hg just nu ;p

Skolarbete på Espresso House

Känner mig sjukt "stor" som sitter och jobbar med gymnasiearbetet på espresso house. Haha, men det är sjukt mysigt att göra det. Jag får faktiskt mycket mer gjort här än i skolan xD Kanske borde bli mitt standardställe att sitta och plugga? ;)
 

Datorn kraschade av ny uppdatering

Vet ni vad som hände med min data idag? Jo, den total kraschade då jag skulle uppdatera den. Inte så värst kul... Så jag fick dra till skolans it-support som hjälpte mig. Fick göra en nollställning av datorn, och jag hade bara tur att it-killen kunde rädda mina dokument och bilder. Hade inte varit så glad om alla mina bilder och dokument hade försvunnit, tyvärr försvann några bilder och all musik som jag hade på datan... Men, det överlever jag nog. Spotify och youtube finns ju alltid ;) Det som jag egentligen är mest deppig över är att alla mina photobooth bilder försvann :( Så det enda som finns för mig att göra nu är att samla på mig nya!
 

Första utgången

Igår kväll/natt drog jag och Sara ut, första utgången för mig.
Vi åkte först till fridhemsplan där tanken var att vi skulle dra till klubb blå, men eftersom det var ganska tidigt och nästan ingen var där så drog vi till biljardpalatset där vi träffade Elias och några av hans kompisar. Så där satt vi i någon timme tills vi sen drog vidare till marquise.
Vi kom ganska tidigt till marquise också, typ vid 11-12 tiden, så det var inte så fullt som vi hade hoppats på. Vilket var lite tråkigt, hade nog varit roligare om det hade varit fler människor. Men vi drog hem vid 2-tiden, och eftersom marquise stänger 5 så kom ju nog många när vi drog. Mem både jag och Sara var ganska trötta sen när vi kom hem vid 3, och eftersom jag skulle vara i sumpan idag vid klockan ett för att möta mamma så var det nog bra att det inte blev senare! 

Swift som en självsäker miss Steele?

Ska om några timmar dra hem till Sara och lämna mina grejer hos henne, sen ska vi göra oss i ordning och dra ut och dansa. Vet inte riktigt vart vi ska, finns ju så många ställen att dra till så något bra borde vi ju hitta ;p
Ska sova hos henne sen, känns som om det nog är bäst. Känns inte så tryggt att åka hem alldeles själv till bro mitt i natten. Har ju hänt en hel del grejer vid stationen som man har läst om i tidningen. Hade ju varit en helt annan sak om jag drog till stan med en kompis som också bodde i bro, då hade man ju kunnat gjort sällis. Fast det som nog är skönast är ju att Sara bor så mkt närmare stan än vad jag gör, haha.
 
Btw, har ni sett Taylor Swifts nya musikvideo "blank space"? Vet inte varför men jag tycker den påminner lite om "fifty shades of grey". Jag föreställer mig att Mr Grey ser ut som killen i videon, däremot tror jag att Ana inte är så där självsäker som Taylor är i videon, tror hon är mer tillbakadragen och osäker. Haha, men snart har jag förresten läst ut första boken. Och jag blir bara mer och mer frustrerad, fast samtidigt kan jag inte sluta läsa. Kommer nog låna andra boken också ;)
 

klockan.

 

eleven

Fick nyss hem mitt paket från eleven.se, eller nyss och nyss kan väl diskuteras, det var väl mer igår :p
Känner mig alltid så stor när jag ska hämta ut paket, haha, eller jag känner mig förresten stor i alla sammanhang där jag får visa leg. Förutom de gångerna då jag får lega för filmer som har 15års gräns, haha xD det är inte lika roligt och då känner jag mig snarare tusen gånger yngre, men jag har faktiskt kommit på några fördelar med att se yngre ut!
- Du kan ljuga och säga att du är under 18, på så sätt får du betala mindre i de flesta sammanhang
- Förhoppningsvis ser du mycket yngre ut när du blir äldre. Vem vill liksom inte se ut att vara 40 när man egentligen är 50? ;)
Kom inte på några fler saker, haha xD

A real woman...


Hej!

Oj vad dålig jag har varit på att blogga, hehe...
 
Men nu ska jag ta tillfället att blogga!
Jag var ute och övningskörde igår, körde mörkerkörning till och från jakan. Tycker faktiskt mer om att köra på små vägar än på motorvägen när det är mörkt :p
 
Förutom det pluggade jag hela kvällen igår, hade omprov i matte idag. Det gick väl sådär, kunde gått bättre. Men jag tycker faktiskt att matte 2b är mycket svårare än matte 1b. Stor skillnad! Trodde inte det skulle vara så svårt som det faktiskt är. Jag som alltid har haft lätt för matte tycker faktiskt att det här är svårt! Eller det är väl inte svårt på det sättet, det är bara att jag är ovan att jag måste verkligen tänka efter i matte. Förut när jag fattade så fattade jag och behövde inte tänka så mkt på det. Nu måste jag verkligen tänka efter. Haha xD Men det är bara att kämpa på! Inte långt kvar till jul, tror min svensklärare sa att det typ bara var 7 eller 6 veckor kvar ;D

Bilder från 18-årsdagen

Hade en super mysig dag igår!
Therese kom hem till mig på eftermiddagen och vi gjorde oss i ordning. Blev att för en gångsskull locka håret, annars brukar jag ju typ ha det klassiska platta håret ;p
 
Sen fikade vi lite hemma, drack lite te och käkade kakor. Både Jörgen och Filip var förkylda så därför blev det att fika hemma innan vi drog till resturangen. Öppnade även presenterna hemma, kändes bättre än att släpa med sig alla presenter till resturangen för att öppna dem där. Fick lite presentkort, ett vitt mobilfodral och en klocka. Åh, klockan, typ dog så fin! Den är i silver med "diamanter" kring uret, super snygg, precis en sån jag ville ha! Ska fota den någon dag och visa ;)
 
Vi drog till en resturang vid fridhemsplan jag hade fått tips om från en kompis.
Var en riktig mysig resturang, tyvärr kunde man ju fått en bättre servitris... Hon var inte otrevlig eller så, men sättet hon bemötte en var lite, hur ska jag säga, oartigt. Eller inte riktigt oartigt, men typ.
Fast det sket jag i, hade i alla fall mysigt! Maten var ju iaf god, vilket egentligen var huvudsaken!
Sen hade man ju väldigt trevligt med fint sällskap, vilket är det viktigaste av allt för att få en lyckad dag! :)

Mitt liv i bilder

Idag är jag 18, helt jävla otroligt.
Var ju typ nyss jag la upp en bild på insta där bild texten var "54 dagar kvar tills man fyller 18!". Och nu är jag helt plöstsligt här!
Så himla skumt, var tog tiden vägen? Däremot känns det otroligt länge sen jag fyllde 17, vet inte varför men det känns som om jag har varit 17 i en evighet. Kanske för att man bara har väntat på att den här dagen skulle komma?
 
Kan inte ens komma på något mer att skriva, haha, jag som alltid brukar ha saker att skriva om.
Men nu, när jag borde ha massor att skriva och diskutera om, så kommer jag inte på ett ord mer att säga(/skriva).

Outside


med smak av citron

Sitter i sumpan och väntar på tåget, smuttar lite på min aloe vera med smak av citron, sjukt god! Tyvärr har den knappt något fruktkött vilket är den enda nackdelen. Annars älskar jag den! Den slår till och med aloe vera med smak av golden kiwi och kokos!

Fredagsmys ikväll!

Haha, försökte att ta en selfie och försökte vara lite diskret med tanke på att det går förbi folk hela tiden. Ovan ser ni resultatet, haha, ser super duper seriös och trött ut xD Däremot ligger håret bra ;)
 
Idag ska jag dra till apoteket efter skolan, ska försöka få tag på lite sminkborttagning. Just nu använder jag mig av ACO:s rengöringslotion, älskar den super mkt! Den känns så mjuk och skonsam mot huden, dessutom tycker jag själv att den är riktigt effektiv. Tyvärr inte mot mascaran jag använder, men jag tror inte att någon sminkborttagning skulle få bort den här mascaran, den sitter som berget i fransarna! Det är ju positivt nu när det är sånt här äckligt väder då det blåser och regnar/snöar, för mascaran faller inte ett dugg, däremot är det inte lika roligt då man ska få bort den, haha...
 
Ikväll tänkte jag bara vara hemma, eftersom jag inte har några planer efter skolan (förutom besöket på apoteket) så lovade jag Bella att ha lite fredagsmys med henne. Kanske blir det att kolla på idol eller någon disney film? Kollade för ett litet tag sen med henne på "prinsessan och grodan", hade inte sett den förut. Men shit vad bra den var! Förstår inte varför den inte har uppmärksamats mer, älskade musiken! ;)

-

 

Bara för att jag är ung?

Åh, jag blir så jäkla förbannad! Nej, det är till och med en underdrift av det jag känner just nu.
Jag blir så jäkla arg på personer som är vuxna och tror att de vet allt bättre än unga bara för att de har levt längre. Men gissa vad? Bara för att du levt längre så behöver du inte ha rätt i allting!
 
Jag kommenterade häromdan ett facebook inlägg en sida hade publicerat som jag ansåg vara fel.
Jag kanske inte uttryckte mig på det mest proffsiga sättet och jag lindade inte heller in det jag tyckte, utan jag sa rakt ut exakt vad jag kände. 
Min åsikt skapade mycket publicitet och det var personer från många håll som kommenterade min åsikt. De skrev saker som "du borde skämmas Elisabeth" eller "du är ju inte så gammal, så du kan ju inte förstå det här". Och då ska vuxna komma och säga att jag inte vet bättre bara för att jag är ung? Wtf? Om äldre är så jäkla mkt bättre och vet så jäkla mycket mer än jag, borde de då inte heller veta att man får tycka och tänka precis som man vill! Utan istället för att de accepterar vad jag tycker och att vi tycker annorlunda så ska de bemöta det på det patetiska sättet. Jag nämnde ingenting om att de behövde tycka som jag, jag skrev till och med i min kommentar till inlägget att jag förstod de som tyckte annorlunda, om jag ska vara ärlig så tycker jag nog själv att jag i det fallet var mycket äldre än 40-50 åringarna som inte kunde acceptera min åsikt.
Mest av allt blev jag arg på att "du är ju inte så gammal, så du kan ju inte förstå det här". Nej, jag kanske inte har den längsta livserfarenheten, men jag är faktiskt inte dum i huvudet bara för att jag är 17. Blir så jäkla arg på folk som typ antar att bara för att man är ung så fattar man ingenting.
 
Well, de kanske borde tänka om, för jag är inte ensam om att inte vara ung och dum.
 

Inget att skriva

Har inget att skriva, så bjuder på en förvirrad bild på mig själv. Slut.

Jackan

Inte kan man väl tro att den här jackan är från barnavdelningen på hm? För snygg för att vara på barnavdelningen, kan lova att den skulle nog sälja mycket bättre om den var på vuxenavdelningen, haha !
Aja, jag är sjukt nöjd med den.
 
Asså idag har jag nog en snygg dag. Ni vet, alla har ju sånna där dagar då man känner sig extra snygg. Man typ tittar sig själv i spegeln var femte minut för att beundra sig själv, haha xD Det är inte ofta jag har sånna dagar, men idag har jag det! Sminket fick jag till perfekt, och för en gångs skull fick jag till en slarvig bulle också! Tycker det är så otroligt snyggt med folk som har det, själv när jag gör det så lyckas jag nästan alltid göra den för formell eller göra den för lös så att den lossnar. Haha, mitt problem. Dessutom är det så otroligt lätt att den lossnar under dagen då jag har så långt hår om den inte sitter åt hårt. Och när den sitter för hårt så ser det väldigt formellt och stelt ut. Haha.
Men idag fick jag till den perfekt! Är super nöjd, kommer typ inte vilja åka hem idag, kommer vilja gå runt i stan och typ visa alla hur snygg jag är idag. Asså, jag vet att jag skryter nu riktigt mycket, men jag är bara sjukt glad. Annars brukar jag typ alltid tycka att jag ser hemsk ut i skolan och vill typ gömma mig under skolbänken. Men inte idag!

Betty Boop Pose

Har precis sminkat mig och ska snart dra till skolan.
Ska ta min nya jacka idag! Köpte en igår när jag hängde med Miriam efter skolan. Blev en svart jacka i skinnimitation från hm. Haha, köpte den på barnavdelningen, men vem bryr sig egentligen? Den var billig och satt perfekt, kostade bara 300 spänn ju! Annars om man ska ha en någolunda snygg jacka från vuxen avdelningen som kanske inte ens sitter bra så kan ju den kosta 600 om inte mer! Så det var ett riktigt fynd ! :)
Ska fota den någon dag så att ni får se hur den ser ut.
 
Nej, nu måste jag gå och sätta på mig ett par byxor innan jag drar till skolan, springer ff omkring i mjukis ;p

Bild från bus lr godis

Gick ju på bus eller godis i lördags med Bella och en av hennes kompisar. Orkade inte klä ut mig så det blev ist att sminka sig lite extra. Syns inte så bra på bilden men jag försökte göra en mörk sotning, gick väl inte så bra eftersom det ser ut som på bilden att jag bara har vanlig eyeliner ;p
Jaja, kul var det iaf! Bella och hennes kompis fick lite godis, samtidigt var det lite tråkigt eftersom det var knappt några som öppnade.
Vad finns det för tråkmånsar egentligen?
Fast faktiskt så tycker jag att både bus eller godis och påskkärringarna ha minskat, vilket är lite synd.
Kommer ihåg när jag var liten och det var barn i min egen ålder som plingade på och tiggde efter godis, var ju sjukt gulligt! När jag flyttar hemifrån och barn plingar på och frågar efter godis så kommer jag nog vara den mest generösa personen som finns, kommer ge dem massor av godis! Kommer själv vara den lyckligaste personen genom att få se att de blir glada. Det bästa som finns är nog att få se ett barn bli glada, det är äkta lycka det!

Tips! Jonas Gardell

 
 
 
 
Jag antar att ingen av er har missat att jag avgudar Jonas Gardell efter några av mina tidigare inlägg, haha xD
Åh vad underbar han är! Hans inlägg på facebook förgyller verkligen min dag, sitter och småler både i klassrummet och på tåget när jag får läsa dem. Han är en sådan fantastisk människa, om fler var som han så skulle världen inte bestå än något annat än humor! Åh vilken härlig tanke....

Ingen gatulampa tänd

Jag brukar faktiskt inte vara mörkrädd, men idag är jag det. Det är ju för tusan inte en enda gatulampa tänd här i bro! Trots att det är kolsvart ute och kl är tio i 6 på morgonen. Det enda som lyser upp något här är skylten från ett bageri som ligger en bit från busshållplatsen, annars är allt svart.
Jag funderade på att gå till stationen idag eftersom det var så varmt, men vem vill gå längre än till busshållplatsen när det är så här mörkt?
Busschaufförrena måste ju också tycka det är riktigt mörkt när de måste köra med helljus på!
Nej, fy, i bro vill jag inte bo. Om jag inte har bil tills det att jag har gått ut högskolan så flyttar jag nog antingen till kungsängen eller jakan. Känns mkt mysigare att bo i kungsängen och om man bor i jakan så är det närmare till stan. Haha, höga tankar jag har om mig själv som typ antar att jag kommer att komma in på högskola xD det är ju egentligen inte alls säkert att jag gör? Men om jag inte gör der så tror jag nog att det löser sig på annat sätt, isf får jag väl jobba ett år eller två!
 
 

Mad hatter, Maleficent and Elsa

Förutom att sminka sig till halloween så är det ju grymt roligt att använda sig av photoshop. På så sätt kan man också testa sig fram vad man skulle kunna passa som att klä ut sig till ;)
I år tycker jag att man ska satsa på att klä ut sig till något från filmvärlden. Jag tycker själv att det är mycket roligare än att klä ut sig till det gamla vanliga, tex vampyr, zombie, häxa osv.
Haha, mina tips kanske kommer lite sent, men om ni ska ut ikväll och klä ut er så kan det vara något att ta med sig ifall ni är ute efter en sista-minuten kostym. Vad gäller smink så kan man lätt använda sig av smink som man redan har hemma, man kan åstakomma mycket med bara lite svart ögonskugga. Och om man inte har vitt puder (vilket jag saknar hemma) så kan man lika gärna använda sig av mjöl. Det går bra att använda sig av både vete- och potatismjöl :)