Att försöka vara cool är töntigt

När jag ikväll umgicks med några bekanta så kom jag fram till att jag stör mig otroligt mycket på en viss person i det umgänget. Kommer inte nämna något namn då jag är osäker på om personen läser min blogg, dessutom är det inte schysst att hänga ut någon på det sättet över internet. Det jag skriver på bloggen skulle jag däremot kunna säga rakt i ansiktet på personen, det låter kanske elakt, men jag är en person som har rätt så svårt för att vara falsk och låtsas tycka om någon som jag egentligen inte gillar. Jag kan hålla masken i vissa tillfällen, men det är inte samma sak som att låtsas vara vän med dem. 
 
I alla fall så slog det mig idag vad det var jag störde mig så otroligt mycket på hos den här personen. Det är att han alltid försöker vara så otroligt cool, manlig och konstant kräva uppmärksamhet från allt och alla! Åh, vad jag stör mig på sånna personer -.-
Tex vid ett tillfälle så körde personen 30km/h för fort, för att han tyckte det var så jävla coolt, och att köra fort det är ju så otroooooooligt manligt...... Men gissa vad? Nej, det är inte ett dugg manligt, det är töntigt och visar på en sådan otrolig osäkerhet. Istället för att säga ifrån och faktiskt hålla hastighetsbegränsningen så är det häftigare att köra för fort och visa sig märkvärdig inför vännerna. Personligen tycker jag det är mycket mer manligt och attraktivt med en kille som faktiskt vågar gå sin egen väg, som inte följer grupptrycket och som inte måste visa sig märkvärdig hela jävla tiden.
Varför jag hakade upp mig på just den grejen att han körde 30km/h för fort var väll mkt för att jag själv håller på att ta körkort och är så otroligt insatt i reglerna och lagarna. Så om en polis hade varit i närheten så hade ju körkortet rykt... Och även fast jag till och med upplyste honom om det, så brydde han sig inte? Är det verkligen värt det att få uppmärksamhet i några minuter och få körkortet indraget? vilket kan ta månader innan man får tillbaka
 
Ursäkta språket, men i vissa fall tycker jag att det finns människor som är så jävla dumma i huvudet.
Jag kan på riktigt inte förstå hur vissa tänker?
 
Men med den här killen så är det så mycket mer han gör än att kör för fort för att påkalla uppmärksamheten och visa upp sin manlighet
Sen är det ju jobbigt när de andra i mitt umgänge spär på det genom att skratta istället för att säga ifrån...
 
Det är inte coolt att försöka vara cool
Det är inte coolt att visa upp sin manlighet på ett överdrivet sätt
Det är inte coolt att konstant kräva uppmärksamhet
 
Det är coolt att kunna säga ifrån

S5 Mini vs Z3 Compact

Var till Media Markt idag med mamma och kollade på mobiler.
Nu när man har blivit vuxen och stor så är det ju dags för att ta över mobilen och börja betala själv för abonnemanget, så vi åkte dit för att prata lite med dem. Tanken är att vi ska föra över abonnemanget jag har nu från mamma till mig, och i samband förnya det abonnemanget så att jag förhoppningsvis kan köpa en ny mobil som ingår :)
Så i samband med att vi var där var jag ju tvungen att kolla runt på lite mobiler, man kan ju inte låta bli när man ändå är där?
Blev mest att kolla på Sony Xperia Z3 Compact och Samsung Galaxy S5 Mini, det är framför allt mellan Sony och Samsung jag velar mellan, kommer nog aldrig gå över till apple och iphone. Känns inte riktigt jag, är nog mer än android människa. Dessutom var ju den nya iphone 6 bra mycket dyrare, och varför vill jag lägga pengarna på en mer "populär" mobil när jag kan få en bättre till lägre pris? xD
Det jag prioriterar högst när jag kollar på mobiler är framför allt kameran, för mig är den det absolut viktigaste då jag fotar så mycket. Där måste jag säga att iphone 6 framkamera var något bättre än både samsungs och sonys, men om man tittar på den vanliga kameran så slog både samsung och sony iphone med hästlängder! Samsung och Sony:s framkameror var helt okej båda två, men absolut skulle de båda kunna vara bättre. Vad gäller framkamerorna tyckte jag att Samsung Galaxy S5 Mini och Sony Xperia Z3 Compact var likvärdiga, ingen var bättre än den andre. Gällande den vanliga kameran så var Sony något bättre, tyckte den hade lite bättre skärpa.
Förutom att analysera kamerorna på de två mobilerna, passade jag även på att undersöka ljudet och högtalarna. Där tyckte jag att Sony hade bättre ljudkvalité, men om man är ute efter en mobil med högre ljudvolym så är Samsung bättre. Jag testade att spela två olika låtar på de två mobilerna samtidigt för att se vilken som överröstade vilken, och där stack Samsung ut rejält!
 
Så är det kanske så att ni är precis som jag ute efter en ny mobil så kan ni ju ta till er av mina tips, men bara för att detta är min åsikt och så jag upplevde telefonerna så behöver ju inte ni göra det!
 
I nuläget lutar det åt Sony om jag ska vara ärlig, från början var jag inne på att byta till Samsung, men efter att ha jämfört de två mobilerna så tycker jag nog att Sony var snäppet bättre.
Sen får ni tänka på att jag jämförde Sony med Samsung S5, alltså inte Samsungs nyaste som är S6. Det kan ni ju ha med i beräkningarna, så det kan ju vara så att S6:an slår Sony:n i den analysen?
 

Fika på Djurgården

Var ute och träffade Liv igår, blev att fika ute på djurgården och gå runt lite i stan. Blev en himlarns promenad innan vi bestämde oss vart vi skulle fika! Först var vi vid tc, sen vid östermalm, efter det vid norrmalm och till slut hamnade vi på djurgården. Så det blev en liten promenad, men så värt det! Var ett sjukt mysigt kafé precis vid vattnet som vi hamnade på. Dessutom var det riktigt gott :)

Tips! Drick Kvarg

(Bilden är inte tagen utav mig)
 
Köpte idag arlas nyhet, kvarg dryck! Köpte den med jordgubb och granatäpple, och gud vad god den var! Rekommenderar den starkt till er som inte är så värst förtjusta i kvarg-smaken men trots det vill ha i er mycket protein.
Denna smakade mycket mer som drickyoghurt än kvarg, och den där "sträva" smaken fanns inte. Den var mild och len i både konsistensen och smaken. Kanske något mer trögflytande än vanlig drickyoghurt men det var absolut inte något minus (förutom att en del blev kvar i botten av flaskan).
 
Kvarg drycken tror jag absolut kommer bli en hit, om den inte redan har blivit det?

Rea på H&M

När det är sån otrolig rea på hm, ja men då är det väll klart att man köper på sig lite!
Om jag ska vara ärlig så gillar jag extremt mycket hm:s egna produkter, för att vara så billiga så har de riktigt hög kvalité. Nu menar jag främst det som rör kosmetik kategorin, men det stämmer ju även in gällande deras kläder!
Så det blev att köpa bland annat saltvattensprej, har aldrig testat det förut så får se hur resultatet blir. Vet knappt hur reslutatet förväntas bli? xD
Jag köpte också en sprej så att nagellacket ska torka fortare, och ögonskugga i nude-färger. Är helt såld på nude-nyanserna!! Tycker själv också att det är grymt snyggt med de nyanserna tillsammans med blåa lr bruna ögon! :)
 
 

Man kan alltid gå steget längre

Originalet:
 
Vanlig redigering:
- Contour & highlight
- Ljusare och klarare blick
- Mörkare ögonfransar
 
"Barbie"-redigering:
- Solbrun hudton
- Något tydligare contour & highlight
- Större bröst och urringning
- Större och klarare ögon med framhävande sotade ögon
- Större läppar
- Ljusare hår
 
"Steget längre"-redigering:
- Mycket tydligare contour & highlight
- Större läppar med mörkare färg
- Större ögonbryn & ögon med mycket klarare blick.
- Starkare ögonfärg och något tydligare sotad sminkning
- Mycket tydligare och framhävande rosa kinder
- Större bröst och ännu tydligare uringning
- Ljusare hår
 

De vita hörlurarna spelar Molly Sandén


Dagen-efter midsommar inlägg

Sry att jag inte skrev mer igår, men jag kände inte riktigt att jag hade tid för att sätta mig ner och skriva ett inlägg om midsommar, så det får bli en dagen-efter inlägg ist! :)
Jag firade midsommar igår med familjen, Jörgens mamma och brorsa Kenneth kom också förbi ett tag. Så det blev att äta klassisk midsommar mat och sedan spela lite sällskapsspel, bland annat monopol. Jag hade egentligen velat gått till midsommarstången, men då det var så kallt så blev det inte av. Hur kul är det att sjunga och dansa runt en stång när man fryser och det är på väg att börja regna? Inte så värst enligt mig... Dessutom kan jag sångerna utantill, så det skadade mig inte så värst at jag missade dem ett år ;p
Jag fick kompensera med att jag istället nästan vann på monopol, jag kom tvåa efter Filip, hihi :)

Glad midsommar!

 

Raindrops


Lunchrast

Slutar jobbet om ett tag, riktigt skönt. Får dra hem vid 15:30, så då är jag ledig över midsommarafton och sen jobbar jag igen lördag å söndag :p
Aja, det ger ju bra betalt iaf! :)

10 saker du kanske inte visste om mig

1. För rätt så många år sedan bodde jag en kortade tid i Eskilstuna
2. Jag skaffade facebook den 11 april 2010
3. Jag är allergisk mot mango
4. Min favoritblomma är lilja
 
5. Jag har aldrig i hela mitt liv brutit ett ben
6. Jag kan inte sova om det inte är kolsvart i rummet
7. Finaste staden i Sverige är utan tvekan Jönköping
8. Jag har varit riktigt, riktigt kär en gång i mitt liv
9. Skulle vilja kunna twerka, men det kan jag inte (jag har testat)
10. Jag har ett födelsemärke på armen snett under armbågen
 

Megan Davies


Ett helt nytt rum - Före & Efter

Var i förra veckan till ikea och jysk och köpte lite grejer till mitt rum. Passade på då den så kallade skatteåterbäringen hade kommit ;)
Så jag förnyade bland annat min soffa och mina gardiner, innan var soffan och gardinerna åt det plommonlila hållet men nu fick de bli gråa med en stänk vitt! Känns så mycket mer stilrent nu! :)
Och om jag ska vara ärlig, så är jag rätt så glad att jag la pengarna till detta istället för att lägga pengarna på kläder som jag oftast brukar göra xD
 

Jennifer Lawrence

 

Work in progress - Jennifer Lawrence

 

Till blå vintage stil

Före:
 
Efter:

Vila i frid

Vila i frid Lisa Holm och Magnus Härenstam, denna kväll är tillägnad att hedra er två, en oskyldig, ung tjej och en av sveriges mest folkkära skådespelare

Hundpromenad

Idag på jobbet så fick jag gå på en liten promenad med den här sötnosen, mysigt värre!
Om det inte vore så att jag var alltför allergisk så hade jag utan tvekan kidnappat honom.. :p

Skolavslutning på grundskolan

Idag var jag med fina Bella på hennes skolavslutning, hon har ju gått och varit avis på mig som redan har haft en veckas ledigt ;)
Men det var kul, jag sjöng med i alla låtar de sjöng. Känner igen dem från det att jag gick på samma skola, fast det var ju några år sen.. xD Enda låten jag inte kunde sjunga med till var remixen av låten "groupie" med Samir å Viktor de hade gjort.
 
På tal om Samir å Viktor! Jag, lilla filuren Bella och Therese ska ju gå och se dem sen på grönan :) Hahah, Bella tjatade till sig det.. 
Men jag fattar inte riktigt vad de ska köra för låtar, för de har väll bara tre egna? Ska de köra fler låtar som inte är deras egna lr? xD Aja, den 30e juni ska vi dra dit, så det är ju ett litet tag kvar. Kommer bli jag, Therese och alla små barn, hahah xD Åh, gud...

Emergency


soooligt

Satte mig utanför en kyrka i fridhemsplan och solade innan min tandläkartid. Så otroligt fint väder! Däremot blev jag snabbt uttråkad då jag insåg att jag var en timme tidig...-.-
Sååå blev att skriva till säkert 20 pers i hopp om att de ville vara lite sociala med mig :) hahah, men tiden gick ju lite fortare iaf när man hade folk att skriva med!
 
Nu är jag på väg hem och får inte vistas utomhus där risken finns att bli bränd! Mina antal minuter att vistas i solen är förbrukade för dagen xD

Take your makeup to the next level....


Bildbomb från studenten

Champangefrukost med jordgubbar gjorde ju allt lite mer fancy och exklusivare
 
Himlarns tur att varken jag eller Liv är lesbiska eller att vi kysstes på riktigt, då hade ju läppstiftet smetats ut!
 
Himmlarns svårt att hitta familj och vänner efter utspringet bland alla människor...
 
Flak var ju ett måste att åka, dissade däremot min klass flak, hehe.. Kände att det skulle vara mer drag på paralellklassens, så hoppade på det ist!
 
Och jäklar vad kul det var att åka flak, har nog aldrig skrattat, sjungit med, hoppat, skrikit och dansat så mycket i hela mitt liv!! Det får jag se till att göra nästa år med! ;D

Problem - Noodles & Devastator Remix


Studentklänningen

Blir en snabbild på studentklänningen, är så sjukt nöjd över den!! Tycker den är så otroligt fin, älskar den!! :D
Så nu ska jag ta och duscha, sen blir det att måla naglarna och gå å lägga sig. Kommer typ inte kunna sova någonting i natt... Får se hur jag mår imorronbitti då jag måste gå upp 5 för att göra mig iordning... Börjar liksom 9, och jag behöver nog 2h att göra mig iordning. Ska ju sminka mig, locka håret... Och locka håret tar tid! Särskilt nu när jag måste vara noga med att låta lockarna svalna så att de verkligen håller hela dagen, brukar annars slarva med det... hehe :p

Granskar Samsung Galaxy S6

Blev en stor granskning idag av den nya samsung galaxy s6 som min kompis har köpt. Den har ju sjukt bra kamera, älskar den ! Minuset är väll att om du har en ful-dag så kan du inte dölja det på bilderna xD hahah, kameran är SÅ bra xD
Sen blev ju bilderna ovan så pass bra mycket pga av ljuset, var ju kanonbra foto-ljus där jag stod!
 
Så den rekommenderar jag iaf till alla andra som kan titulera sig som "selfie-queen" ;)

Filmfakta du kanske inte visste...

Källa: msn.com
 
"101 dalmatinerna" och "Peter Pan" är de enda två tecknade Disneyfilmerna där båda föräldrarna är närvarande och inte dör i filmen.
 
 
Bollywood (indisk filmindustri) är den största filmindustrin i världen. De producerar över 800 filmen om året, nästan dubbelt så många som Hollywood!
 
 
Sean Connery och Harrison Ford spelar far och son i filmen "Indiana Jones and the Last Crusade," (1989). I verkligheten skiljer det bara 12 år mellan dem. 
 
 
Jedi Master Yoda kallades Buffy i de tidiga utkasten till George Lucas fantasiserie “Star Wars.”
 
 
Röstskådespelarna Wayne Anthony Allwine och Russi Taylor, som gav rösterna åt Musse och Mimmi Pigg i Disneyproduktionerna var gifta på riktigt.

Shopping x2

Var till Solna idag på förmiddagen med Therese och shoppade lite, var framförallt ute efter en beige bh.
Min studentklänning är ju genomskinlig vid ryggen och jag tycker det är så fult att se bh-bandet, och eftersom jag inte vill vara utan bh helt så kändes det bättre att köpa en som var liknande min hudton. Som tur hittade jag en på new yorker! Den var tyvärr inte riktigt min hudton, men det är ju rätt svårt att få exakt rätt nyans. Så den jag köpte får väll duga :)
Spontanköpte också nagellack på hm, sjukt billigt ju!! 10 kronor för 4 nagellack!! Och hm:s nagellack brukar ändå vara helt okej, så jag diggar starkt! Passar mig som har blivit förälskad i neutrala beige färger på naglarna :D
 
Blev sen att dra till skolan en snabbis, började vid 14:20 så det var rätt sent. Men det var ju skönt då jag fick möjlighet att köpa den där bh:n innan :)
Jag var inte länge i skolan heller, typ 10 min :p Det enda jag skulle göra var att bekträfta att Fryshuset har fått betalningen av min skoldator som jag har köpt ut. Kostade bara 2000, rätt så billigt för en macbook air som funkar felfritt :)
 
Vid kl 16 skulle jag övningsköra i kungsängen, så jag hade ju gott om tid på mig!
Därför hängde jag med Kadri och Hannah till stan, där jag bland annat köpte ett läppstift och en kajalpenna, båda från märket viva la diva :)
Har aldrig riktigt testat det märket, och jag räknar inte med att det ska vara superbra produkter då priset är rätt så lågt... :p Hahah, men får se! Har hört att det ska vara helt okej, typ hm-kvalité på grejerna. Och hm kan ha riktigt bra kvalité på sina produkter trots att de är så billiga! Typ som deras bronzer, äääälskar den! :)

Lockigt + regn = Inte lockigt

Asså visst blev det lockigt allt!
Men om det höll.... Njaaa... Jag skulle nog inte säga att det höll genom spöregnet som jag var tvungen att gå ut i xD
Hahah.... Så det hade ju säkert hållit bättre om det inte vore så att vädret förstörde det, så ska ge det ett nytt försök antingen i kväll lr imorron bitti! Så om det förhoppningsvis inte spöregnar så kan jag nog svara bättre på om det höll lr ej ;p

Lockigt på g

Vet att jag ser lite rolig ut, men det är bara för att jag hade tänkt testa locka håret på ett lite annorlunda sätt för att se om lockarna håller längre.
Jag har kollat på lite youtube klipp och många sätter upp lockarna i hårnålar precis efter dem har lockat en hårslinga, tydligen ska detta göra att lockarna håller längre. Jag tror nog att det kan stämma eftersom man genom locktången värmer upp håret och genom att sen sätta upp dem i hårnålar så får de svalna i den formationen man vill att de ska vara. För det har jag själv märkt att det är en rätt så stor skillnad om du bara håller i lockarna och låter de svalna i handen än om du bara låter de falla på en gång.
 
Lägger upp ett sjukt bra klipp nedan där jag lärde mig om metoden!
 
 
Skriver senare ifall jag tyckte att de höll längre än vanligt! :)