Tips! Just before I go

Den legendariske Sean William Scott lyckas tvätta bort "Stifler" stämpeln i pannan då han medverkar i "just before I go".
Älskar filmen! Den är bara ett måste att se! Filmen är definitivt en dramakomedi och den lyckades överraska mig många gånger. Den har så otroligt många nyanser i sig och berättelser som vävs samman.
Och american pie stjärnan! Shit... Det här var något helt annat än en Stifler karaktär! Han gör rollen som om han vore född för den.
 
Jag tänker inte spoila mer, och jag råder er verkligen till att ge den en chans! Jag älskar den, den gick rakt in i hjärtat, det var kärlek vid första ögonkastet. Jag vet att jag skriver det om de flesta filmer jag tipsar om, men den här måste ni verkligen se!!!!!!!!
Den här är nog iaf min favvo film, kommer nog kunna kolla på den om och om och om igen utan att tröttna ;)

Jessie J @ Grönan


Snäppet bakom Angelina Jolie

Var idag i skolan efter att ha varit sjuk i veckan, så skönt att man är frisk nu!
Då kanske man håller sig frisk tills studenten :)
Kan inte riktigt fatta att den är nästa vecka på fredag, det är så svårt att föreställa. Då går jag ut gymnasiet, var det typ inte förra året jag började?
Jag minns första dagen på fryshuset så väl, och därför känns det inte som om den var för så länge sen. Men samtidigt känns det som det var evigheter sen jag började på frysen då jag tänker på allt som har hänt.
Asså shit vad mycket som har hänt under dessa tre år, och jag har utvecklats enormt! Såg igår på en film från en teaterpjäs jag spelade i ettan, och guuuuuuuuuuuuuud!! Jag som trodde jag var duktig, hahahahahahha, jag var ju hemsk!! :'D Noll inlevelse och känsla, det enda som var bra var väll att texten satt som ett rinnande vatten. Men jag rabblade ju bara texten, precis som om jag läste den. Hahaha, jag var ju inte direkt naturlig i mitt agerande.
Så om jag jämför mig i början av ettan till slutet av trean så har jag gjort stormsteg i teatern, steg som jag faktiskt inte har reflekterat över. Jag vet att jag inte är en färdig skådis, jag har otroligt mycket kvar att lära mig och utvecklas. Vilket faktiskt känns så otroligt kul, tänk var tråkigt det hade varit om jag själv hade trott att jag var nya angelina jolie? Med det menar jag inte att angelina jolie är en färdig utvecklad skådis, man kan ALLTID utvecklas. Men jämfört med mina erfarenheter så är hon ju snäppet bättre, och snäppet snyggare, hahah :p
 
Men jag ser faktiskt fram emot året efter gymnasiet då jag endast kommer hålla på med teatern i Kungsängen. Känns som om jag då kan fokusera på den till fullo, vilket jag inte riktigt har kunnat gjort då jag har haft skolans uppsättningar att tänka på. Så på det sättet tror jag att jag kan utvecklas otroligt mycket då jag tar med mig allt jag har lärt mig på fryshuset, så som till exempel artikulations övningar och karaktärs arbete.
 
Förresten, har jag ens berättat vad jag hade tänkt syssla med efter gymnasiet? Hhaha, tror faktiskt inte det. Kan ju då berätta att jag har sökt till spelprogrammering på Stockholms Universitet, sååå jag får se om jag kommer in. Intagningsgränsen ligger rätt så högt, även om jag har rätt så höga betyg så räcker det med att gränsen höjs lite lr att mina betyg sänks lite och jag då inte kommer in :/ Jag vill ju självklart komma in, men om jag inte gör det så tar jag det inte så hårt. Då får jag istället jobba ett år och fundera på vad jag vill göra, kanske söka till teaterutbildningen som startar 2016? Sen vet jag ju inte heller om jag kommer tycka om utbildningen inom spelprogrammering, kanske är sjukt tråkigt? Jag har ju aldrig hållit på med spelprogrammering, bara HTML-kodning. Det är ju liknande, fast ändå inte :p Båda två är ju kodning, men uppbygnaden tror jag är helt olika. Men det ska iaf bli sjukt kul att lära sig! Om jag kommer in dvs, haha ! xD

Min ESC topp 3

1. Australien:  Guy Sebastian - Tonight Again
Förklaring: Varför jag tycker att Australien ska vinna är framför allt för att de har en så jäkla bra låt. Så enkelt är det bara. Guy Sebastian sjunger otroligt bra och jag blev kär i honom redan då han tillsammans med Lupe Fiasco släppte låten "Battle Scars" år 2012. Hans låt som han framför i eurovision är internationell, har ett sånt där härligt gung som påminner lite om Bruno Mars låt "Uptown Funk" och det är verkligen en allsångs låt som man kan sjunga med till. Jag håller tummar och tår att han är lika bra live!
 
2. Sverige:  Måns Zelmerlöw - Heroes
Förklaring: Varför jag satte Sverige på en andraplats är för att "Heroes" är så otroligt lik bland annat David Guetta och Avicii:s låtar. Det känns som om det är något man tidigare har hört. Jag kommer däremot inte bli förvånad om vi vinner hela skiten då den utmärker sig från dem andra låtarna. Och det kan ju faktiskt vara till Måns fördel att den låter bekant då det kan leda till fler röster. Vet inte riktigt, får se hur det går ikväll. Däremot tvivlar jag starkt på att vi får en sämre placering än topp 10.
 
3. Belgien:  Loïc Nottet - Rythm Inside
Förklaring: Det här är den låten som jag inte förstår ett dugg av vad den handlar om, men på något sätt tilltalar den mig ändå. Det är ju också den låten som man kan sjunga med i efter att bara ha hört den en gång. Ikväll så kommer i alla fall jag och Bella sitta i tv-soffan och sjunga allsång till den!
 
 
P.S: Lägger också upp Makedoniens låt då jag tycker att den förtjänade en finalplats!

Bananpannkakor för 1 portion

(Bilden är inte tagen av mig. Pannkakorna jag gjorde blev otroligt goda men inte alls lika fina som de på bilden...)
 
Ingredienser:
1 banan
2 ägg
1/2 tsk vanlijsocker
 
1. Mosa bananerna i en skål lr bunke
2. Knäck äggen i samma skål och tillsätt vaniljsockret. Blanda till en smet.
3. Steck smeten i en het panna i smör lr olja. Tips! Gör inte för stora pannkakor då de blir mycket svåra att vända.
4. Servera sedan med tillexempel banan, bär, sylt, sirap eller keso.
 
Jag hackar definitivt på trenden med bananpannkakor, ääääälskar dem !
Super enkelt att göra, och super gott!
Däremot har jag inte riktigt fått till det att få dem hela... De lyckas alltid gå sönder när jag ska vända dem, hahaha ;p

Halv-förkyld och hel-seg

Halloj!
Har varit sjuk i ett par dagar nu, typ därför jag inte har gjort så många uppdateringar.
 
Det konstiga är att jag är typ halv-sjuk. Jag känner mig helt okej, har bara lite ont i halsen. Däremot känner jag mig otroligt seg, som om jag skulle ha influensan. Sen svettas jag sjuuukt mycket, trots att jag inte har någon feber. Skit skumt?...
Så jag har på sätt och vis symtom av en förkylning samtidigt som jag har av en influensa, samtidigt som jag själv inte mår super dåligt.
Låter sjukt konstigt, jag vet.
Är rätt så säker på att det inte är influensan iaf eftersom jag hade den i vintras, så det är nog bara en konstig förkylning.
 
Har typ ingen bild att lägga upp, såå det får bli en bild från det då jag var frisk och faktiskt kände mig fräsch och snygg :p
 

VARNING FÖR STARKA BILDER!

Johanna Nirum la den 10:e april upp ett inlägg på facebook, något som borde uppmärksammas och något som jag tycker alla borde läsa!
Läs hennes inlägg nedanför:
 
 
 

Pretty Girls in da bil

Vet ni vad jag har god lust med?
Klippa, elda, kasta, slänga eller bara slita sönder körkortsboken....
Är rätt så trött på att se den, läser verkligen HELA TIDEN!!
Om en bok skulle vara en människa, så skulle den här fängslats för stalkning för länge sedan.
 
Men jäklar vad jag är envis, jag ska banne mig ha det där körkortet!
Hahaha, typ därför jag läser i den 24/7. Så egentligen är det väll jag som är stalkern... xD
 
 
Så många av mina vakna timmar under dygnet består antingen av att köra bil eller sitta med näsan i körkortboken
 
Tänkte förresten tipsa om världens bästa låt att köra till!!
Britney Spears och Iggy Azeleas låt "pretty girl". Den är typ en sån där låt man både hatar och älskar, typ som Lady Gagas "applause". Det är också en hata-älska låt.
Aja, lägger upp pretty girls låten här nedan. Och kolla på videon! Jag har typ en girl-crush i Iggy, så jäkla snygg!
 

Tips! The Cove

The Cove är en dokumentärfilm från 2009 som handlar om delfinslakt.
Under delfinfångstsäsongen som pågår i den japanska kuststaden Taiji mellan september och mars varje år slaktas tusentals delfiner som inte håller måttet i jakten på perfekta exemplar av delfiner till världens djurparker.
 
Källa: Wikipedia.org
 
 
Tycker verkligen att alla borde kolla på dokumentärfilmen "the cove", jag blev helt förskräckt och tårögd när jag fick se den.
Trots att den är 6 år gammal så är den fortfarande aktuell, och enligt mig har den ett budskap som många djurparker borde ta till sig av, bland annat Kolmården, Parken-Zoo och Skansen.
Jag som är en sådan djurälskare och har alltid prioriterat djur lika högt som människor blev otroligt illa berörd över dokumentären. Jag beundrar de som har och som fortfarande kämpar mot delfinslakten, all kärlek till dem !
 
Efter att ha sett filmen överväger jag att bli fadder eller skänka en gåva till världsnaturfonden, WWF.
Vilket jag tycker att ni också borde göra!
Även om man inte kan göra mycket så kan man alltid göra lite, och det är bättre än att inte göra något alls ♥

Tills vi koolar


Mamma säger att jag är speciell....


Fika redan vid 12

Har varit i stan och träffat en kompis, har inte träffat honom sen, typ i somras förra året? xD Haha, sjukt länge sen, så det var väl på tiden att passa på nu när båda kunde :)
Blev en fika på espresso house, standard stället med stort S ;) Så det var ju mysigt, bra start på dagen! Blev att träffas rätt så tidigt, redan vid 12. Men det var bara skönt ! Slapp man stressa till teatern, hann till och med åka hem emellan ! :)
 
Så ska om några minuter dra hemifrån och dra till teatern i Kungsängen, just nu har vi bestämt pjäs som vi ska spela, och jag är så jäkla taggad! :D Rollerna har inte satts ännu, men jag tror att vi kan göra den så jäkla bra! Ska inte avslöja för mycket, men kan ju spoila att det är en rysare....
Plus att jag ska få vara med att regissera också! Vilket är helt nytt för mig, har ju bara varit manusförfattare och skådis tidigare. Så det blir en ny erfarenhet, men jag kommer också stå på scen. Jag kommer nog aldrig kunna välja bort agerandet på scen, det slår allt ;)

Nu är det banne mig vår!

Man kan verkligen säga att våren är invigd när Elisabeth sätter på sig sin kända jeansjacka ;)
Åh, vad jag har saknat den i vinter! Har letat efter rätt tillfälle att använda den då det var tillräckligt varmt, och idag kom den dagen. Har varit så otroligt skönt väder med strålande sol!
 
Jag och Bella tog cyklarna och åkte en sväng på eftermiddagen. Då fick jag chansen att visa upp vårjackan som har legat längst in i garderoben under vintern ;)
Upptäckte då också hur otroligt roligt jag tycker det är att cykla! Har nog inte cyklat på flera år, men idag tog jag tillfället då jag fick låna Jörgens cykel. Funderar nog på att själv köpa en, fast de är ju så otroligt dyra... :/ Kostar ju typ 2000 spänn om man ska ha en ny, och det vill jag nog helst ha. Kollade runt på blocket och det sjuka är ju att trots att de är begangnade så ligger de inte mycket lägre än 2000. Och då är det ju mer värt det att köpa en ny  för samma pris!

UtP:s första föreläsning

Var idag tillsammans med Liv till medborgarplatsen för att stötta henne i hennes föreläsning som hon skulle hålla för gymnasieelever från olika skolor.
Föreläsningen hölls i samband med Röda Korset och det var Unite the People:s allra första riktiga presentation. Eftersom jag arbetar för Unite the People var jag tvungen att vara delaktig, och självklart stötta och finnas där för Liv som höll i presentationen. Är så sjukt stolt över hennes arbete, och det ska bli riktigt kul att få vara en del av Unite the People. Tror nog att jag kommer jobba som sidansvarig ett bra tag till ;)
 
Och just det!
Tänkte passa på att göra lite reklam för unite the people:s konsert "tillsammans mot rasism" som kommer hållas den 25:e Maj i Klubben, Fryshuset. Tycker alla borde köpa biljetter för 150:-, kommer dit några riktigt begåvade artister. Plus att det bästa är ju att pengarna går till "centrum mot rasism", så köp biljetter för en bra sak.
 
Försäljningssidan av biljetter hittar ni genom Unite The People:s hemsida, klicka här för att komma dit

How Old Do I Look?

Jag får ofta höra att jag ser ut att vara 16, men 11, kom igen va?
 

Baby Lips

Var till Kista igår med Therese och shoppade, blev att köpa en sån där baby lips, och jag är helt såld!
Älskar den!
Bästa läppbalsamet någonsin, helt värt pengarna!
Kostade ändå barra 40 spänn på åhlens, så det var ju ingen förmögenhet jag betalade.
 
Men trots att jag bara har använt det en dag (knappt det) så märker jag stor skillnad om jag ska jämföra med lypsyl lr aco som jag har använt förut.
 
5/5 stjärnor och stor rekommendation till alla er som har torra läppar!
 
 

Where are ü now