Don't Look Down


Pastellfärger till blekt filter

Efter skolan drog jag för att träffa Therese vid tc, blev att kolla i lite affärer och ta en fika.
Blev att jag köpte toppen/blusen/skjortan jag har på bilden, den är egentligen ljusblå. Perfekt till sommaren! :)
Vet inte varför, men jag har börjat använda mer ljusa och pastellfärger. Tycker det är sjukt snyggt när man matchar det till en svart skinnjacka eller ett par mörka jeans. Så det är nog den stilen jag kommer satsa på till våren, även om jag redan har börjat med den nu. Någon måste ju vara solskenet i vardagen när alla andra klär sig i grått och svart ;)

Snart halvvägs genom högskoleprovet

Har precis gjort andra delen av högskoleprovet. Gud är helt slut! Båda delarna var mattedelar, tur att matten kom först iaf, hade inte orkat med mattedelen om den hade varit sist
Nu är det tre delar kvar, en innan lunch och två efter. Känns riktigt segt nu när man har ansträngt sig så mkt på mattedelen, får se hur dem andra går. Jag gissar på att det är två svenska delar och en engelska del, men vi får se, det är bara en vild gissning från min sida ;p

Mitt nya jobb

Idag publicerades "Unite the People":s nya hemsida, som jag står som webbdesigner för :)
Har arbetat för UTP i princip sen organisationen bildades, så det är kul att få ha varit med sen start. Organisationen växer och enligt mig finns det nog inga gränser för hur stor den kan bli, the sky is the limit ;)
Jag kommer fortsätta arbeta som webbmaster och sidansvarig för UTP framöver, sen får vi se om jag även kommer på något sätt vara delaktig i konserten som ska vara 25 Maj på Fryshuset.
Tycker verkligen att alla ska köpa en biljett till konserten, årets tema är mot rasism, och det är precis därför intäkterna kommer doneras till "centrum mot rasism". Det handlar om att hjälpa andra

Från repetitionerna del 2


Nu kör vi igen

Nu är det dags igen, andra föreställningen.
Snart kommer nervositeten komma, snart kommer jag börja skaka och inte kunna stå still. Snart kommer jag komma in i mitt euforiska lyckorus.

5 timmar kvar till sista föreställningen börjar, ca 7 timmar tills allt är slut.
Kämpat i 1,5 år för att nu kunna spela upp en pjäs på 2h, så då jäklar ska den bli bra!
Jag kan det här, teater är mitt allt, vad har jag att vara rädd för? Inget egentligen

Premiären avklarad!

Nu är premiären avklarad, och fy fan vad jag känner mig glad och tillfredställd !
Så jäkla kul jag hade det, imorron blir det att köra igen kl 15:00. Längtar så sjukt mkt, gud vad jag älskar att göra det här.

Tänkte på det när jag kom hem, att teater är verkligen mitt liv. Teater är det jag vill hålla på med, det är det som är meningen med mitt liv. Fy vad jag älskar att göra det jag gör och få träffa så otroligt underbara människor!

Från repetitionerna del 1

Det är ju idag det gäller!! :D :D :D

Åååååååh, gud håller på att gå i tusen bitar så nervös och taggad jag är!!
 
Det är helt sjukt att min pjäs, min egenskrivna pjäs, som JAG är författare till, ska spelas upp idag!!
 
Är toktaggad fast det liksom är flera timmar kvar, herregud. Fattar inte riktigt hur jag ska lyckas kontrollera mina nerver idag, för det här är inte bara en vanlig teaterpjäs eftersom det är jag som har skrivit den, och det är även jag som har en av de största rollerna.
Det är som mitt lilla barn börjar bli stort, haha det var min teaterlärare på frysen som gjorde den liknelsen förut. Hon jämförde processen från manusläsning till teaterföreställning med graviditet, haha xD Faktiskt så var det ju sant. Först är man små nervös och är riktigt taggad, sen går tiden och efter nio månader blir man nästan trött på väntandet och undrar hur lång tid det ska dröja innan det verkligen händer. Skillnaden är att för oss tog det 1,5 år, lite mer än 9 månader xD

Nej, nu ska jag gå och måla naglarna. Ska testa att göra svarta marmor naglar, en kompis i skolan hade haft det vilket var sjukt snyggt! Får se hur jag lyckas med det ;p
 
P.S. För er som inte vill missa föreställningen som jag medverkar i så går den idag kl 19:00 på Ekhammarscenen, Skolvägen 20 i Kungsängen. Det kostar bara 50 kr! :)

3 dagar kvar till premiär

Nu börjar jag riktigt tagga inför lördag, då är det ju premiär för teaterföreställningen "fritid" för tusan!!! :D
Åh, kan inte bärga mig!!
Jag börjar redan att tagga inför fredagen då det är genrep, är peppad till månen fram å tillbaks!
Börjar dessutom bli lite små nervös, undrar hur det då kommer vara minuterna innan premiär? Kommer typ inte kunna stå still
Fast det brukar vara ganska skönt på något konstigt sätt att vara så nervös, även om det samtidigt kan vara ganska jobbigt. Det blir på något sätt en energi och adrenalinkick!

Åh, herregud, börjar typ skaka bara jag tänker på det.
 
Det är ju så sjukt.
 
Det är min pjäs, det är jag som är författaren till pjäsen, det är jag som har en av de största rollerna. Är det konstigt att man är nervös lr?!?
 
Bara allt går som det ska.
 
Men det kommer det.
 
Det måste göra det.

Oops!... I did it again (musicless musicvideo)


We are the heroes of our time

Det blev alltså Måns Zelmerlöw som kammade hem det igår.
Förvånad? Inte ett dugg
Besviken? Ja, som tusan! Jag som hade hoppats på att Jon Henrik skulle vunnit så jag hade kunnat skrytit om att jag var den förste som förutspådde det.... :(
Jaja, kommer väl ett nästa år.
Blev ganska chockad över att Jon Henrik fick så lite poäng av den internationella juryn bara, blev även chockad över Eric Saade och Hasse! Eric Saade trodde jag skulle komma lite högre upp, men Hasse! Han skrällde ju verkligen! Att Mariette, Måns och Jon Henrik låg i toppen tyckte jag ändå var väntat. Fast att Dinah Nah kom sist, inte okej Sverige, inte okej!
 
Nu byter jag helt ämne, är hemkommen från jobbet och ska om några timmar dra till teatern.
Åh, men då måste jag sminka mig! Känns ganska jobbigt nu när jag tänker på det, ligger så skönt i soffan... Fast jag måste träna mer på att göra svarta sotningar eftersom det är det jag kommer ha på föreställningarna, måste träna mer på att få det jämnt. Ska försöka köpa en primer också så att den håller under hela pjäsen, annars finns det risk att det hamnar under ögonen, och jag tror att primern jämnar till också. Så det är ju bra !:)

Min mello topp 5

1.
 
 
 
2.                                                               3.
 
 
4.                                                               5.
 

Budget kan vara lika bra som lyx

Nu är det så att jag är inte riktigt är den rikaste studenten, där är en av anledningarna till att jag prioriterar lite annorlunda än andra i min ålder.
Tillexempel att jag inte medvetet väljer att köpa ett par skor som jag vet att jag kan få för en tusen lapp billigare om jag väljer bort märket. Mycket bra exempel ovan!
Skorna är för mig väldigt lika och det skiljer mer än en tusen lapp i kostnad och trots det är det folk som köper dem till höger bara för att de har ett "finare" märke. Vissa vill dessutom påstå att kvalitén är bättre för att det är ett finare märke, men det kan nog diskuteras i många fall.
Ett annat exempel är converse, kostar typ 600/700 spänn och finns att köpa precis likadana på skopunkten för 200! Som dessutom är minst lika bra! Converse går ju sönder sjukt fort, så spelar roll om man har fake. Jag spenderar hellre 200 kronor på sneakers per år än 700!
 
Sånt slöseri med pengar för att bara få ett töntigt litet märke.
Jag vet att det är många i min ålder (och andra åldrar med) som nog hade valt att köpa de högre paret framför det vänstra, trots priset och att de är lika sköna att gå i!
Det är nog en sak jag aldrig kommer förstå mig på med mode...
Jag köper ju hellre piratkopior och har pengar kvar, än köper det "finare" märket och gråter efter några månader då skorna gått sönder.
 
Btw, jag har köpt det vänstra paret! :)
 
 
 

Första blinddejten

Igår träffade jag en kille som jag har skrivit med på tinder, så jag skulle nog säga att det var min första blinddejt med tanke på att vi inte hade träffats irl förut :p
 
Det var väl trevligt, vi gick på en ganska lång promenad genom stan. Från centralen till karlberg, så det tog sin lilla tid. Vet inte riktigt om det är något jag kommer göra om däremot. Haha, kommer isf ta andra skor än de jag hade! Hade ju mina klackskor och de är ju ändå typ 10 cm klack, och även om klacken är tjock och de är hyfsat bekväma att gå i så skulle jag inte rekommendera dem som promenadskor, haha :p
Så jag hade så sjukt ont i fötterna sen när jag kom hem, så det blev att jag fick sitta och massera dem hela kvällen.
 
Idag har jag fortfarande ont i fötterna, men jag har absolut inga klackar på mig idag! Idag har jag bekväma sneakers som jag fick hem igår på posten :) Så otroligt fina, liknar väldigt mkt nike air max white, fast så mkt billigare ;) Lägger upp bild senare!

Slutkörd Elisabeth på kulturhuset

Igår var en fullspäckad dag!
Har inte haft så fullt sen, jag vet inte när, men länge sen iaf!
 
Det var chill skoldag, var typ att kolla på en massa dokumentärer bara, så det var skönt att man kunde slippa koncentrera sig lika mkt som man annars måste :p
 
Sen träffade jag Therese en snabbis innan körlektionen i Kungsängen.
Så det blev att hänga ett tag på kulturhuset, jag tycker det är så otroligt mysigt att sitta där. Så lungt och fräscht, plus gratis wifi tackar jag inte nej till ! ;)
 
Körlektionen gick förresten galant, kunde inte gått bättre. Lr, okej, liite bättre kan det ju alltid gå, haha, men det gick sjukt bra iaf :) Tänkte på allt och missade inget, så bästa körlektionen hitills!
 
Efter en slutkörd Elisabeth, fattar ni slut-körd, hahaha, inte roligt ? Nehe, okej då..
Men efter körlektionen vandrade jag tillbaka till kulturhuset och jobbade på "unite the people":s hemsida, man kan säga att det är mitt nya jobb. Bara att jag inte får pengar för det, haha, men det ger ju vilket fall som helst erfarenhet! Och pengar kan ju faktiskt inte ersätta erfarenhet ;)
 
Sista anhalten för dagen innan jag fick dra hem var teatern. Blev att repa i några timmar, vi har ju föreställning nästa vecka, så nu är det bara att ge järnet och kämpa på! Känner mig däremot inte så taggad än, men förhoppningsvis kommer det snart. Det går dessutom väldigt upp och ner, ibland kan jag vara helt hyper taggad och ibland känner jag för att strunta i allt. Men än har jag inte struntat i allt, och det ska jag minsann inte göra heller! Jag ska ro i hamn med denna pjäs ;)

Två veckor kvar!

Nu är det bara två veckor kvar tills premiären av "fritid", och nu är även datumet fastställt att det kommer vara 21 och 22 mars! :D
Och nu vet vi dessutom att både ljus och ljud funkar, så det borde inte bli inställt en gång till, åh, är så jäkla taggad!
Äntligen kommer den bli av, pjäsen som jag har jobbat med i över 1,5 år. Om man ska räkna med tiden jag skrev manuset så är det säkert 2 år. Helt sjukt! Känns samtidigt konstigt, det har blivit som en vana att jobba med den här pjäsen, och sen efter sista föreställningen, efter de sista minuterna så är det över. Sjukt.

Studentskiva

Halloj!

Skrev inte så mycket igår, haha, hade bara tid att skriva lite grann om mitt hår ;p

Men jag hade ju studentskiva i onsdags, sjukt kul! Jag och Liv drog dit till festen, jag hade inte riktigt råd att gå på middagen ;p
Det var 1900-tals tema och som tidigare sagt körde jag på 80-tals tema. Så det blev klarblå ögonskugga, rosa rouge på kinderna och ett klart rosa läppstift som matchade bra till tröjan. Till det körde jag på min standard jeansjacka, var som tur inte så varmt där på ace så jag kunde lätt ha på mig den utan att svettas ihjäl.
Sen köpte jag och Liv, eller rättare sagt bara Liv, köpte en drink i baren som var så sjukt god. Den innehöll passionsfrukt och citron, och så tror jag den även innehöll lime. Ingen aning bara vad den hette, lite synd :/ Tror jag får plugga på om olika drinkar nästa gång jag går ut. Fast de är ju så sjukt dyra! Runt 100 spänn liksom :O Jag kan köpa en tröja på hm för de pengarna, och den tröjan får jag dessutom behålla då! Det får jag ju inte med drinken, när den är slut så är den ju slut :/
Det var iaf sjukt kul! Fick veta en hel del av mina klasskamrater dessutom, vissa var ju sjukt fulla, och det är ju då sanningen brukar krypa fram, haha ;)
Men det blev inte att stanna så länge, blev att vi prioriterade skolan före studentskivan. Det blir ju så när den är på en onsdag och man ska upp nästa dag :p
 

Jag är kär i mitt eget hår


Snett

Har inte mkt att skriva om idag, har varit i skolan och sen när jag kom hem gjorde jag lite läxor.
Har även letat upp kläder jag ska ha på min studentskiva som är imorron. Temat är 1900-tal, så för att göra det enkelt kör jag på samma outfit jag hade på skolfotot då vi hade 80-tals tema. Men jag lär nog ta jeans ist för leggings, för det lär vara sjukt kallt med leggings. Sen vet jag inte riktigt varför men jag känner mig på något sätt obekväm i leggings. De är ju super sköna att gå i och så, men på något sätt känner jag att jag "showar" för mkt ass. Haha, jag vet att det låter sjukt konstigt och töntigt, men det är ju så med lrggings att de visar verkligen allt! Mkt för att de sitter så tighta men samtidigt är i ett stretch material, jeans formar ju mer.
Aa, vet inte riktigt vad jag ville komma med detta, jo, så det lär nog inte bli leggings ;p

Powder pink filter

Har inte hunnit gjort någon utvärdering av mello som gick igår, tyckte inte någon var så värst bra. Hon med det rosa håret gillade jag däremot! :)
 
Nej, men jag har haft fullt upp, både igår och idag.
Igår blev det att jobba och efter jobbet träffa Liv, sen idag blev det att först jobba och sen åka till teatern i Kungsängen.
Som tur var det ganska lungt på jobbet idag, riktigt skönt så jag slapp ta ut mig precis innan teatern. Brukar egentligen inte tycka om att jobba innan teatern, brukar känna mig så trött annars och ha noll energi. Fast så var inte fallet idag, var nog bra det med tanke på att vi enligt det preliminära datumet för premiär inte har många veckor kvar att repa. Och då behövs verkligen all energi för att kunna prestrera!

Äventyr på mitt nya hem Grand Hôtel

Var på äventyr i stan i lördags med Liv, trevligt och spännande ;)
Det började med en titt på media market och slutade i en av Grand Hotels festlokaler, Vinterträdgården.
Shit vad flott och fancy det var på grand hotel! Där kan jag lätt börja hänga och "råka" stöta in i någon läckerbit ;)
Asså, både golvet, trapporna och delar av väggarna vad ju gjorda av marmor, MARMOR! Jag minns att min mamma köpte en brödkavel gjord av marmor, och den tyckte jag var dyr (kommer tyvärr inte ihåg priset).
Förutom det var det flera dussin kristallkronor och speglar, tummen upp med speglarna! Det gav en chansen att ta selfie:s ;)