Fjärilshuset

Var under dagen på fjärilshuset med familjen, mysigt värre.
Haha, dessutom skönt att få känna att man kommer till ett tropiskt klimat när det är så blåsigt och kyligt.
Orkar inte skriva så mycket, så jag låter ist bilderna få tala för sig själva :)
 
 

2a körlektionen på veckan

Bjuder på en bild på mig och Therese från igår då vi var på bio med Bella och Filip.
 
Ska dra till bussen om en timme, ska till körskolan, guuud vad skönt det ska bli sen när man har körkort. Då behöver man inte alltid välja buss eller tåg, då finns det fler valmöjligheter!
Lääääängtar till körkortet! :D

Big Hero 6

Idag blir det att gå på bio med små syskonen och Therese, blir att kolla på big hero 6. Den har ju varit ute ett tag, men det har helt enkelt inte funnits tid till att se den förrän nu.
Plus att det passar ju rätt så bra att se den nu på sportlovet, Filip verkar vara den som är mest taggad över att se den. Haha, stackarn har väntat ända sedan de visade teasern på julafton xD
Jag har sett att filmen har kommit ut på swefilmer och popcorn time, men jag tror nog att filmen är en riktig "bio-film". Disney filmerna brukar ju vara det ;) Plus att jag själv känner att det är ett måste att se disney filmer på bio, då får man uppleva den där "disney-känslan" :D

Var bättre än vad jag trodde...

Hehe, upptäckte att man tydligen kan designa mobilvyn, haha xD
Då var ju mobilversionen mycket roligare när man själv kan anpassa den så som man vill ha den ;)
 
Så allt dåligt jag tog upp i det förra inlägget, tar jag nu tillbaka :)

Mobilvy

För er som går in och läser min blogg från mobilen förstår jag kan få en chock över hur den ser ut.
Den ser mycket annorlunda ut i mobilen jämfört vad den gör på datorn.
 
Därför tänkte jag förklara varför.
Det är så att blogg.se, där jag har min blogg regristrerad, har utvecklat en ny mobilvy som gör det lättare att besöka bloggar som är regristrerade hos blogg.se när man har dålig uppkoppling till internet.
 
Jag förstår tanken med det hela, absolut. Det är ju jättebra att man kan besöka min blogg när man har dålig täckning. Jag tycker däremot att det är lite synd att man inte får se designen på bloggen, detta eftersom jag personligen tycker att designen är lite det som definerar en blogg.
Innehållet har självklart den största delen, men jag tycker att det är lite tråkigt att alla blogg.se:s bloggar ser likadana ut i mobilen. Men å andra sidan gör det kanske att man fokuserar mer på innehållet?
 

Kommunen och jag är inte direkt bff

Tänkte dra till mormor om ett tag, om jag orkar, annars så drar jag dit imorron, hehe :p
Har inga planer varken idag eller imorgon, så det kanske blir att besöka mormor två dagar, haha xD om jag inte kommer på något bättre att göra så blir det nog så ;p
 
Jag hade nästan tänkt försöka sätta upp lite affischer till "fritid" imorron, om jag bara får svar från den förbaskade kommunen att aulan är ledig. Jag kan ju inte sätta upp affischer innan jag får besked om att den är ledig :/ Och jag hade tänkt passa på att göra det den här veckan nu när jag är ledig, men annars får det väl bli nästa vecka.
Blir bara lite sur på folk som inte svara på mejl, varför har man en mejladress om man iaf inte hade tänkt svara på meddelandena man får?
Förstår mig varken på kommunen eller vissa människor...

inspo till slutproduktionen


Plastkamera

Insåg precis att det finns ett outforskat filter på min photobooth-kamera i datan, filtret heter plastkamera, och jag fullkomligt älskar det! Så himla snyggt, ger lite extra färg till bilderna ;)
 
Nog prat om meningslösa filter, jag är precis hemkommen från att ha varit på körskolan och kört lite grann. Det gick riktigt bra idag, fick köra och endast använda mig av sidobackspeglarna (stavas det i ett ord?), lärde mig sjukt mycket av det ! Jag kom fram till att man behöver ju faktiskt inte mittbackspegeln, och jag använder den inte särskilt mycket förutom när jag ska ha allmän uppsikt bak. Men man kan faktiskt använda sig av sidobackspeglarna för att ha allmän uppsikt bak, jag tyckte att jag blev mer uppmärksam bakåt när jag endast fick titta i sidobackspeglarna. Dagens lektion gav alltså riktigt mycket!

Besök från Finland

Var ute en snabbis för att köpa fikabröd, syrran ska ta hem en kompis och sedan kommer några släktingar från Jörgens sida över. De är på besök från Finland, och då måste man ju ha något gott att bjuda på ;) De var på 50-års festen igår också, men tänkte titta förbi innan de åker hem igen till Finland. Och det kan ju vara trevligt med lite besök från släktingar ibland. De två som kommer på besök är ju dessutom extra trevliga och pratglada, haha, då slipper man själv prata hela tiden för att undvika den oerhört kända pinsamma tystanden xD
 

3dje deltävlingen

Bästa deltävlingen hitills!
 
Alla artister hade något som tilltalade mig, däremot tyckte jag att det var synd att det endast var soloartister som tävlade i hela deltävlingen. Hade nog velat sett åtminstonde en grupp!
 
Min största favorit från gårdagens deltävling var helt klart Jon Henrik Fjällgren, låten och numret påminnde lite om disney filmen "frost". Men Jon Henriks röst ♥ Finner inga ord
 
Och Kristin Amparos röst då! Shit, blev sjukt förvånad när hon sjöng en ballad, var beredd på att få höra något "din-soldat-liknande". Blev helt tagen, var så vackert att hon var helt själv på scenen och bara sjöng, hela numret gjorde att man endast fokuserade på hennes röst, sjukt fint!
 
Förutom dem två så tyckte jag att Isa och Kalle Johansson var ganska bra, tyvärr så åkte ju Kalle ut :(
 
Andreas Johnsson blev jag riktig besviken på, han brukar ju alltid ha en någorlunda bra låt, men den där var inte ens lite bra. Så jag tyckte det var bra att han åkte ut och inte gick vidare bara för att hans trogna fans röstade på honom, för igårkväll var han inte alls bra!

50-års fest

Kom nyss hem efter att ha varit på 50-års fest, shit vad trött jag är!
Känner mig som en gammal 100-årig gumma som nyss kommit hem efter en lång kväll och spelat bingo xD Fast jag var ju där i några timmar, och när det bara är att sitta och prata så blir jag lätt trött. Jag vill att det ska hända något, så man kan vara lite aktiv. Haha, därför blev det att jag gick och lekte med syskonen och bonus kusinerna ;) Där var det liv och stoj som gällde!
 
Som tur kom jag hem lagom till mello, för det kan jag ju inte missa!
Melodifestivalen + jag = 

Från stöld till trevligt sällskap

Som rubriken lyder så började inte dagen så värst bra, den började med en stöld.

Jag tänker inte nämna några namn, men jag kan säga att det inträffade på teaterlektionen i skolan. Två av mina teaterkompisar blev stulna på totalt 700 kronor.
Allas väskor låg utom räckhåll att vi såg dem, så det var verkligen inte svårt att rota och ta pengarna ur plånböckerna som låg i väskorna.
 
Jag hade inga kontanter i plånboken som tur var, annars hade nog även jag blivit av med pengar. Jag tycker bara att det är så hemskt, vem kan göra något sånt mot en annan person? Tycker det är så otroligt hemskt, jag blir äcklad när jag bara tänker på att någon kan ha rotat i någon annans väska. Usch, jag blev riktigt illa berörd över händelsen. Jag tror inte vi lär få veta vem det var som gjorde det, men jag hoppas däremot att pengarna kommer till rätta.
 
Om vi bortser från stölden så har min dag varit ganska bra, har ju sportlov nu, äntligen! :D
Ska se till att plugga riktigt mycket till körtkortet och gymnasiearbetet under lovet, kan ju vara bra att passa på ;)
 
Träffade Rasmus och några av hans kompisar efter skolan, så det blev ju en bra start på det efterlängtade lovet :)
Blev inte så länge att ses, men vi hann iaf gå runt lite i stan och prata.
Så jag kom hem ganska tidigt, då får jag möjlighet att äta middag med familjen för engånsskull, haha :p Brukar ju komma hem så sent annars så jag alltid får äta efter, jag tar inte illa upp eller så, men ibland kan det ju vara mysigt att äta med familjen ;)

Kollat på skor

Det finns ju en hel drös med skor som man kan ha på studenten!
Aaaaah!! Hittar bara fler och fler hemsidor med ännu finare skor, det tar ju aldrig slut! Och det blir bara svårare och svårare att bestäma sig för en !!

 
Tror däremot att det blir att köpa skorna från nelly, mycket för att de är så billiga. Jag älskar skorna från asos.com, men att betala nästan 600 spänn för ett par skor som jag kanske bara kommer använda en gång känns lite mycket... Plus att de svarta skorna passar ju att ha till mer än de vita. De svarta kan man ju alltid ha om man går ut någonting i sommar ;)

Dagens fundering gäller skorpioner

Nu har jag tänkt på en sak.
Ni vet skorpioner och den där gadden de har på svansen? Och med gadden kan de ju spruta ut gift?
 
Till min fundering då, kan man se där giftet kommer ut? Jag förstår att det givetvis måste finnas något hål där giftet kommer ut, men kan man se hålet med blotta ögat? Och isf, hur stort är hålet? Skulle man kunna stoppa in en nål i hålet? Eller en tandpetare?
 
Hmm, får nog googla vidare på om jag ska få något svar...

Fifty Shades of Grey

Var och kollade på bioaktuella "fifty shades of grey" med Sara igår.
Nu när jag har väntat en dag och låtit filmen sjunka in, så kan jag ta beslut vad jag verkligen tyckte om den.
 
Först och främst ska jag säga att jag har läst boken, och i boken nämns alltid fler detaljer än vad som tas upp i filmen, varav några av de viktiga detaljerna uteslöts i filmen.
Filmen var helt okej, den var inte dålig och den var inte bra. Jag hade högre förhoppningar av den.
Men jag måste ge ett stort plus för Dakota Johnson som var perfekt i rollen som Anastacia Steele! Hon var så otrolig naturlig, hon var inte tjejen med störst bröst, den mest vältränade magen eller det perfekta leendet. Utan hon var bara hon, hon var inte opererad från topp till tå som många skådisar dessvärre är idag.
Dessutom tyckte jag om att det inte var filmmusik genom hela filmen, det gjorde allt mer naturtroget och som om det verkligen skulle kunnat hänt på riktigt.
 
I alla fall, så tycker jag om själva storyn, så jag lär definitivt kolla på andra filmen också.
"Fifty shades of grey" är en film jag tycker att alla borde se, men kanske inte lägga pengarna på att se den på bio, hehe :p

Andra utvärderingen

Herregud vilken show det var igår. Haha, även om jag inte blev så förtjust över gårkvällens framträdanden så var det ju helt okej bidrag.
 
Samir och Viktor, härliga typer, men var inte deras låt lite väl likt "success" som de gjorde i somras? Känns som om de behöver gå tillbaka till skrivbordet och hitta på något nytt...
Förutom Samir och Viktor så gick även Linus Svenning vidare till andra chansen. Chockerande. Han var ju as duktig! Han förtjänade en finalplats! Tyckte hans låt var så mysig och bra, bästa på hela kvällen.
En som förtjänade att gå vidare till final var ju ändå Mariette, åh, hennes framträdande och hennes låt. Älskade mystiken, och hennes outfit, omg! Love it!
Hmm, vem gick mer vidare? Just det! Magnus Carlsson. Vet inte riktigt vad jag ska säga om honom, han sjöng om gamla stan är det jag kommer ihåg xD Haha, så minnesvärd var den låten.. 
 
Till sist, tummen upp åter igen för Filippa Bark! Ännu en lyckad kväll med hennes skämt, förresten, var jag den enda som googlade på horby.se? xD Hahah

Liten dipp

För en vecka sedan hade jag trott att jag skulle skriva om premiären av "fritid" idag.
Men pga tekniskt fel med ljuset så blir "fritid" framflyttad ett par veckor då ljuset ska vara fixat. Tanken från början var alltså att ha premiär idag, istället blev det bara ett vanligt teaterrep. Känns väldigt omotiverande att åka varje helg till kungsängen och repa nu när pjäsen blev framflyttad. Jag hade verkligen sett fram emot att bli klar så jag hade kunnat fokusera på mitt gymnasiearbete och slutproduktionen i skolan. Kommer bli tufft att göra karaktärsarbete av rollen i slutproduktionen, repa in rollen till gymnasiearbetet och samtidigt hålla rollen vid liv som jag spelar i "fritid". Får se hur jag ska lösa det dilemmat... 

In da club remix


Borde jag färga håret?

 
Borde jag färga håret? Jag är riktigt sugen på att göra det, känns mest tilltalande till att färga ombre isf.
Är för feg för att färga håret brunt, är så rädd ifall det skulle misslyckas. Misslyckades ju totalt första gången jag skulle färga håret brunt, så vem säger att det inte skulle misslyckas nu med?
Men en ombre färgning kan ju också misslyckas. Det värsta som kan hända är att det inte blir en soft ombre, utan att det blir som en linje, hahah xD Sen vill jag verkligen inte att rötterna ska ha för mörk färg.
Och hur roligt kommer det inte se ut sen när min utväxt börjar synas? Jag som är blond, det lär ju se roligare ut med blond utväxt än med mörk xD
 
Haha, gud jag har sådana problem. Kommer säkert sluta med att jag förblir blond.
Fast det är ju så snyggt med ombre...

koagulerat blod

Var nyss till vårdcentralen och kollade upp min influensa. Har haft influensan längre än en vecka, så förutom att jag behövde läkarintyg så var det väl lika bra att kolla upp så det inte var något allvarligt.
Läkaren jag kom till sa att jag kunde lika gärna ha en vanlig förkylning, vilket jag däremot ifrågasätter med tanke på att jag har alla symtom som tyder på influensa (kollade upp symtomerna på vårdguiden). Men, men, det kan ju hända att läkaren har rätt. I vilket fall som helst så verkade det inte vara något allvarligt, vilket jag egentligen inte trodde från början att det var.
Som tur var fick jag iaf läkarintyg på 5 dagar, så jag får vara hemma den här veckan. Och det hoppas jag borde räcka, nästa vecka borde jag vara så pass bra att jag kan gå till skolan!

Utvärdering från första deltävlingen

Ja, vad kan man säga om första deltävlingen av mellon? En hel del faktiskt!

För det första kan jag passa på att säga att jag tyckte att det var helt fel att Jessica Andersson gick vidare till finalen. Visst hon sjunger bra, men hennes låt var ganska tråkig. Kändes som om man hade hört den förut och jag blev inte alls berörd. Så Jessica förtjänade verkligen inte att komma till finalen!
Precis som Jessica Andersson gick vidare för att hon är känd, gick Eric Saade vidare för att han ser bra ut. Däremot tyckte jag faktiskt att hans låt var helt okej. Men låttexten? Lyckades inte riktigt uppfatta allt han sjöng, men det lilla jag uppfattade lät som om "jag har ett bättre liv än dig som du drömmer att ha". Lite väl kaxigt och malligt om ni frågar mig.. Plus att var inte låten lite väl lik Ariana Grandes "problem"? Jag kunde se en hel del likheter gällande viskningarna och trumpeterna.
 
Jag orkar inte riktigt gå igenom varenda bidrag, men jag hade nog velat att Molly Pettersson Hammar skulle gått vidare till iaf andra chansen. Hon hade så mycket energi och hon satt varenda ton, sjukt bra sångerska. Minst lika bra som Jessica!
Annars tyckte jag att det var rätt att Behrang Miri feat. Victor Crone och Dolly Style gick vidare till andra chansen. Jag gillade faktiskt dolly style ganska mycket, jag brukar inte riktigt gilla de som är så sockersöta och är inspirerade av dockor och japan. Fast Dolly Style gillade jag för att de hade så mycket energi och en sådan härligt glad låt. De var ju verkligen de bidraget som bjöd på mest energi och glädje!
 
Till sist, så måste jag kommentera Filippa Bark. Underbar! Klockren! Önskar hon kunde stå för snacket varenda år! Allt hon säger är så klockrent och går rakt in i hjärtat på mig ! Hon vet precis vad hon ska säga ;)
 
Men förutom Filippa Bark, varför ska de bara ha skåningar till programledare? Det var ju skåningar förra året också? Det finns ju faktiskt bra programledare från andra landskap med andra dialekter. Jag har egentligen inget problem med skåningar, men jag får problem med dem när det är för många. Det hade ju varit iaf lite roligare att kollat på programmet om det hade varit två med två olika dialekter. Till exempel en skåning och en från Dalarna, som Filippa Bark och Kalle Moreus, perfekta kombon!

Affischerna är på plats

Var till kungsängen och sumpan nu imorse och satte upp några affischer, kan nu officielt avslöja att "fritid" kommer att spelas på Ekhammarscenen i Kungsängen den 14/2 kl 19:00 & 15/2 kl 15:00.
Jag är manusförfattaren till fritid, men kommer under föreställningarna stå på scenen som skådis. Så jag hoppas att så många som möjligt kommer ! :) Ska sätta upp lite fler affischer imorron tsm med Therese.
 
Är i skolan nu, första lektionen var inställd så har kollat på awkward hela morgonen ;p Och sen har jag beställt en ny studentklänning! Jag testade den förra jag beställde igen häromdagen och kom fram till att den satt för tight vid bysten. Så blir kanske att försöka sälja den på tradera lr nått sen.

Vitamin bomb mot förkylningen

Nu ska jag minsann bli frisk!
Har varit sjuk sen i torsdags förra veckan, har haft hög feber och kännt mig otrolig dålig och har haft noll aptit. Kollade vad jag vägde idag och har gått ner 3 kilo. Fatta 3 kilo! Det är ju sjukt :o jag vet att jag har ätit dåligt så jag borde ju inte vara så värst förvånad, men 3 kilo! Det är ju jättemycket! 
Aja, på något sätt ska jag väl lyckas få tillbaka de där kilona. Får bryta nyårslöftet och börja äta godis (som om jag inte har brutit det löftet redan).
 
Måste försöka åka ut idag, måste till ekhammar en sväng och hämta några affischer. Sen när jag blir frisk får jag dessutom åka runt lite överallt och sätta upp några lite här och var.
 
Nej, nu ska jag ta och äta min frukost och inte bara blogga om den ;)