2 värkar i magen

Känner mig så otroligt trött och utmattad idag, fast är det så konstigt?
Gick upp vid 4:30 igår för att sedan jobba till klockan 12, vara på teatern i tre timmar och till sist avsluta dagen med ett träningspass och gå och lägga sig vid 11 tiden. Sedan gå upp klockan 6 idag för att vara i skolan kl 9...
Och jag undrar varför jag är trött? Borde inte det vara en självklarthet? Haha... Dessutom är det ju inte bättre att jag både har mensvärk OCH träningsvärk i magen... Inte kul inte...

Inte okej att likna en kändis

Det är verkligen inte okej att bara likna en kändis om man inte är det!
Sitter framför en tjej på tåget som är en exakt kopia av Alexandra Nilsson (kissie). Trodde på riktigt det var hon tills jag börjar tänka efter att hon som sitter framför mig har inte riktigt så stora bröst som kissie har. Sen tittade tjejen upp som sitter framför mig och jag upptäckte att hon hade blåa ögon, kissie har bruna
Annqrs är de kopior! De är typ som om man har skrivit ut två blad av samma dokument men att det andra bladet blev av sämre kvalité. Haha.
Men det är inte okej att likna än kändis så mycket, särskilt inte när man har opererat fram det. För tjejen som sitter framför mig måste ha gjort några ingrepp med tanke på hur både hennes näsa och läppar ser ut...
 
 

Mörker vid busshållplatsen

 
Lite segt att det är 15 minuter kvar tills ersättnings bussen kommer som går mot spånga... Alltid samma visa på söndagsmornarna när man ska till jobbet. Inte kul att tågen inte går, riktigt jobbigt med tanke på att man då måste stiga upp en halvtimme tidigare än vanligt....
 
Jaja, det kunde ju varit värre. Kunde ju liksom ha regnat eller snöat mem just nu så är det riktigt skönt att vara ute. Precis lagom nu när det inte blåser :)

Idol levererar


Dark and foggy

På riktigt, det var ju faktiskt läskigt att köra i mörker! haha...
Övningskörde igår kväll mellan kungsängen och bålsta, det var ju verkligen inte som att köra på dagen ! Haha, där fick man för att man var kaxigare tidigare och sa att det inte borde vara så värst stor skillnad! Där hade man ju riktigt fel!
Var ju en helt annan grej att köra när det var mörkt, typ alla sinnen skärptes till max. Går inte ens att jämföra att köra på dagen, för det är verkligen inte samma grej. Men värst var det nästan på motorvägen där det inte fanns några gatulysen. Plus att man blev liksom blindad i backspeglarna.
Haha, vad var det där för ord? Blindad? Bländad menar jag ju såklart, ibland går inte riktigt grammatiken ihop xD
Nej, men man blev ju typ bländad i backspeglarna, fast inte riktigt bländad men man kunde ju se strålkastarna på bilarna i backspegeln i ögonvrån även om du fokuserade på vägen. Det var väl typ det jag störde mig mest på, annars var det inte så farligt. Även om det var lite läskigt att köra gamla vägen mellan bålsta och bro då det både var dimmigt och mörkt, nej, fy! Inte min favvo väg att åka!
 

Princess battle

var bara tvungen att dela den här videon, tyckte den var så otroligt nyskapande och jag måste ge beröm till idén! haha, så klockren på alla punkter ;)

Kom tillbaka Jasmine!

Skit, kollade nyss på ph. Och jag ooooorkar inte! Ville verkligen inte att Jasmine/sirenen skulle åka ut ! :( Hon var verkligen min favvo av alla, och hur tusan kan Christian vara så dum i huvudet att han på riktigt tror att Saga kommer hålla sig till honom? Visst är det väl bra att han följer sitt hjärta men det var ett riktigt osmart drag rent taktiskt, han borde verkligen ha lyssnat på Samir !
Men asså, åh, ville så gärna att Jasmine skulle stanna! Känns som om typ alla där var emot henne, särskilt Ylva och Jasse. Kändes som om de ff var arga på henne för det där med Natta, men det var ju ändå Smails val att byta ut henne och inte Jasmines fel?
Blir så sur, önskar att Ylva åker ut i nästa parcermoni. Tål inte henne och hennes svengelska. Dessutom så kan hon ju inte stå för något hon säger. Var så synd att hon var immun i denna parcermoni...
 
Aja, nej nu ska jag ta mig tillbaka till verkligheten och ta och äta mat. Så hejdå!

Fotografering med systrarna

Det var en liten fotografering idag för vårt nya projekt i teatern. Vi håller ju på att repa lite scener ur Tjechovs pjäs "tre systrar", tror till och med att jag har berättat det redan :p
Men det var ju kul, roligt att få göra något annorlunda på teatern! Sen är jag super taggad för vårat kommande moment då vi ska få redigera en av dessa bilder, det är ju typ en dröm som går i uppfyllelse! Haha, men om man är en liten datanörd med photoshop kunskaper så tar man varje tillfälle man får att leka lite med filter, ljusexponering och restuschering ;)
Vill inte avslöja bilderna helt med tanke på att de är oredigerade...
Så därför får ni än så länge bara några sneak peak ;)
 
 

Vad gör man inte för konsten?

Dessa två bilder har jag använt mig till två olika uppgifter i skolan, där uppgiften på båda var att ta en selfie eller ett porträtt.
Det roliga är att utan att jag tänkte på det så har faktiskt båda dessa bilder skönhetsideal som dold mening.
Första bilden tog jag till en bild uppgift där jag ville att bilden skulle förmedla hur otroligt mycket vi använder oss av photoshop för att försköna våra bilder och skapa ett yttre som egentligen inte existerar.
Den andra bilden var till en teateruppgift där jag ville förmedla hur våra liv ständigt präglas av ett sjukt skönhetsideal att alltid vara vacker och genom att uppnå detta göra olika skönhetsingrepp.

Bara en dålig dag, inte ett dåligt liv

Åkte till mormor efter skolan och asså shit vilken otur jag hade när jag skulle åka hem!
Jag gick från mormor i lagom god tid för att hinna med bussen, sedan när jag var en bit från busshållplatsen så fick jag se bussen. Jag började då springa och trots att chauffören såg mig komma springandes så kunde han såklart inte vänta trots att han var 3 min tidig!
Så istället gick jag till en annan busshållplats som låg i närheten och tog en annan buss därifrån till stationen.
Men tror ni inte jag missade tåget då på några sekunder när jag väl kom till stationen? O ja! Vart så otrolig irriterad när jag hade sprungit som en galning för att hinna med tåget och sedan få se dörrarna stängas då man endast är några fotsteg bort! -.-
Så det var inte så värst kul, fick vänta i en kvart på nästa tåg.
 
Jag vet att jag är töntig och larvig nu, men när sånna här grejer händer så kan jag ofta tänka ur ett större perspektiv och verkligen gräva ner mig själv. Typ som att precis när jag missade tåget så kändes det verkligen som om hela samhället var emot mig. Sedan började jag även tänka på alla andra grejer som är dålig med min livssituation och kom fram till att mitt liv suger.
Ja, jag kan få sånna här sjuka tankar över en sådan liten grej. Det händer ju självklart inte hela tiden men det kan hända i vissa få fall. Som idag.
Sedan tog jag mig själv i kragen och tänkte ur en mer realistisk synvinkel, att bara för att man missar bussen och tåget så behöver ju inte hela livet vara kasst. Sedan kom jag fram till att mitt liv är ganska bra trots allt då jag började tänka på alla bra saker. Haha, vet. Ni måste älska mina konstiga och märkliga tankar vid det här laget! ;)
 
 

Frukost med nostalgikänsla

Imorse kom Amanda hem till mig tidigt på morgonen, var kanske inte på världens godaste morgonhumör med tanke på att jag var precis yrvaken när hon kom, haha.
Sen efter jag hade gjort mig i ordning så drog vi till Broskolans fritidsgård och käkade frukost. Himlarns mysigt och en bra start på dagen! Gjorde att man vaknade till lite. Var helt okej frukost också med tanke på att det bara kostade en krona! Kanske blir att äta där imorron också, typ billigare att äta där än hemma! ;)
 
 

Blame


Risk för vattenplaning

Jobbade ju igår och sen var jag alldeles slut efter teatern så det blev endast att ta en dusch och sen ner i sängen.
Började att regna och blixtra igår eftermiddag då jag jobbade. Inte kul eftersom åskan var precis ovanför. Jag hatar ingen person, men om åskan var en person så kan jag lova att jag skulle hata den.
Förutom åskan så ösregnade det skit mycket, var ju inte beredd att det skulle regna så jag blev dygnsur om fötterna eftersom jag bara hade ett par sneakers. Så det blev att gå med blöta fötter halva dagen.
Tur hade jag att jag kunde ta av mig både skor och strumpor när jag kom till teatern, plus att sen var ju mamma så snäll att hon kom och hämta mig. Så då hade hon med sig både torra skor och strumpor, det var riktigt uppskattat!! 
 
Fast en grej som jag inte fattar när det regnar så otroligt mycket, hur kan folk som kör bil vara så dumma i huvudet att de kör fortare än vanligt? Förstår verkligen inte det, det är ju bara dumt och idiotiskt. En kompis berättade igår att någon hade voltat med bilen pga vattenplaning. Usch, så himla hemskt med tanke på hur många som egentligen skulle kunna skadats. Därför blir jag så sur på folk som är stressade och kör bil, de tänker att "det händer inte mig". Men det är just när man resonerar så som det kan hända en själv...
 

Tidig morgontystnad

Sitter vid busshållplatsen och väntar på bussen, känner mig riktigt fridfull idag trots att jag är på väg till jobbet så tidigt. Det är himlarns härligt att sitta här vid busshållplatsen, det är så tyst och temperaturen är riktigt behaglig. Man hör knappt några bilar som kör eller ser några människor som går. Ett riktigt tips till er som behöver stressa ner att gå upp tidigt på morgonen och sen bara sätta sig ute och ta det lungt. Låte kanske flummigt, men på något sätt känns det som om all oro och alla tankar blir lättare.
 

Väcker gamla minnen

Drog hem till Therese efter skolan för att hjälpa henne med en bilduppgift. Hon har ju flyttat till Kungsängen nu, så det var lite nytt att få åka dit ist för bro.
Passarde på vägen dit och på vägen hem min farmor och farfars gamla lägenehet. Väckte många minnen att gå den vägen. Inga dåliga minnen, bara bra och härliga. Det är så otroligt att även fast det säkert har gått mer än 5 år sedan jag var där sist så minns jag alla fina stunder därifrån så väl.
Jag kommer aldrig glömma alla underbara minnen jag har därifrån, och ibland kan det nog faktiskt vara bra att bli påmind om dem. Även ifall man inte ska jämföra dåtiden med nu- eller framtiden så är det viktigt att aldrig glömma det som varit.
 

Tips! Historieprogram

Avslutade kvällen igår med att titta på ett historieprogram om Sfinxen i Giza, Egypten.
Haha, lite oväntat att jag valde att prioritera att hellre kolla på det än på Paradise Hotel xD Men det var så otroligt intressant program så jag kunde helt enkelt inte sluta titta. Det är så facinerande hur historie- och vetenskapsprogram kan vara så intressanta ibland, och främst att man prioriterar det högre än sina vanliga program man brukar titta på.
Oftast gillar jag program som handlar om Egypten, haven och rymden, och ibland program som handlar om djur. Men asså det programet som gick igår om sfinxen, fy tusan vad mycket man fick veta! Och vad arkeologerna kan! Helt otroligt att de kommer på sånna teorier och slutsatser. Kanske ska man själv bli arkeolog för att upptäcka sånna stora grejer som vem som lät bygga sfinxen? Haha ;)
 
 

Min största bekännelse...

Nu ska jag faktiskt erkänna en grej, en grej som typ ingen vet om mig men som ändå identifierar vad jag är för person.
 
Jag tror på riktigt att jag har en sjukdom, jag har ingen aning om vad det är men jag kallar det för kramsjukan.
Det kan låta roligt, och det förstår jag att det gör, tycker själv att det låter roligt, haha.
Men faktistk vissa dagar så får jag stunder då jag helt enkelt inte kan eller vill sluta krama folk. Jag skojar inte när jag säger att jag ibland kan få ryck eller att det kliar i armarna för att jag måste krama någon. Har ingen aning om vad beror på eftersom jag inte kan styra över det själv, men jag har märkt ett mönster att jag sällan får det i skolan eller på stan. Det kan vara ibland då jag är med kompisar men oftast när jag är hemma.
Haha, asså på riktigt det låter sjukt kul men jag skämtar faktiskt inte, dessa "kramryckningar" kommer faktiskt då och då.
Ett annat mönster jag har lagt märke till att jag ofta får det då jag ser två speciella kändisar på tv. Det brukar komma ofta när jag ser politikern Gustav Fridolin och tv-kocken Jamie Oliver. Har faktiskt ingen aning om varför jag brukar få det då jag ser just dem, för jag brukar inte få likadant då jag ser snyggingar som Zac Efron eller Bradley Cooper på tv, märkligt va? Och det är endast då Gustav och Jamie är på teve och liksom "lever", jag har aldrig fått det genom att bara se dem på bild.
Fast det är lite jobbigt att få dessa "kramryckningar" eftersom jag då typ vill gå fram och krama teven när Gustav eller Jamie dyker upp i rutan.
Skit skumt, jag vet, haha.
Det är verkligen ingenting jag lider av utan jag har väl bara ett överutvecklat känselsystem som gör att jag vill kramas lite extra då och då, haha. 
 
Så nu vet ni lite mer om mig och min kramsjuka, haha!
 

Teatertankar

Har egentligen noll motivation till att arbeta idag på lektionen, fast trots det så gör jag det. Även om det bara är svenska och vår svenska lärare är riktig slapp vad gäller att jobba. Jag menar, man skulle lätt kunna sitta och kolla på serier en hel lektion utan att han brydde sig. Haha, och det är nog förmodligen därför alla älskar Mange som lärare xD
Efter svenska har jag naturkunskap och det är min sista lektion. Har sån himla tur att vi pratar ganska mycket om biologi relaterade grejer, biologi var ju mitt starkaste NO-ämne i grundskolan, eller det var nog mitt starkaste ämne över huvudtaget, haha. Faktiskt även det roligaste, tycker det är riktigt intressant att få veta såna där grejer om hur kroppen och gener fungerar. För om man tänker efter så är det ju typ helt otroligt hur kroppens alla funktioner kan fungera SAMTIDIGT! Kroppen skulle ju lika gärna totalhaverare, haha
Däremot hoppas jag inte vi gör så mycket, teatern i kungsängen tar faktiskt upp hela min tankeverksamhet. Tanken är ju att vi ska spela upp i November, och vi har så otroligt mycket kvar som måste funka. Typ musik, text, ljus och sånt. För det är inte lång tid kvar till November när det är så mycket som behöver fixas och repas in, och ifall jag ska utgå ifrån alla andra gånger jag har spelat teater så brukar det vara noll planering och allt det nödvändigaste händer veckan innan premiär fast det egentligen borde kunna ske nu.

Class of '82

Vi hade ju spex på dagens skolfoto, skit kul med 80-tals tema ! Roligt också att man passade så bra i den stilen och fick så många komplimanger. Borde kanske gå så här oftare till skolan? Tyckte att jag passade så bra i den här stilen att jag gick runt med kläderna, håret och sminket hela dagen ;)

Skolfoto på gång


Valsnack

Man kan ju verkligen säga att dagens skoldag har gått ut på att prata om en sak, valet. Vilket jag förstår, sånt skit val det var igår måste man ju få prata om. SD fick nästan dubbelt så mycket röster som miljöpartiet, Fi kom inte in i riksdagen och de rödgröna fick inte majoritet. Vissa säger att man borde vara glad att det iaf blev de rödgröna som vann, fast de lär ju inte få igenom några av sina förslag nu när SD är vågmästare, och på så sätt finns det risk för omval. Bara det väntar tills november med att ha omvalet så är det inga problem för mig, haha ;p Fast i slutändan kändes det bra att inte kunnat påverka beslutet, jag behöver ju inte må dåligt över att jag la min röst på fel parti. Fast i och för sig behövde nog Fi min röst, och några röster till.
 
Aja, sånt är livet och ifall du inte har någon superkraft så har du himlarns svårt att påverka valresultatet.
 
Efter skolan träffade jag Felicia, har inte träffat henne på över säkert ett år. Så det var riktigt trevligt att få träffa henne när det har gått så otorligt lång tid sen sist! :)

Karaktärsreflektioner

Hållar på och skriver på mitt karaktärsarbete om min roll som Irina i pjäsen "tre systrar". Riktigt bra pjäs faktiskt, gillar den strakt trots att den är så gammal. Fast vem säger att en pjäs behöver vara mordern för att vara älskad? ;)

Skapa en kontrast mot snön

Ja, jag tänker nog vara den där tråkiga svensken som inte vill gå utanför linjerna i vinter. Detta eftersom jag kommer köra på den mest vanligaste och nog mest neutrala färgen svart. Jag tycker egentligen att svart är en ganska deppig färg samtidigt som den passar så oerhört bra till vintern som en kontrast till den vita snön. 

Jag vill inte vara här

Så otroligt jobbigt när man måste vara i skolan fast man samtidigt vet att man egentligen skulle behöva vara någonannanstans, gissar att jag inte är ensam om att någon gång ha känt så?
Det är typ en grej som har hänt, vill inte skriva på bloggen eftersom den är ganska privat. Men det är så jobbigt när du inte kan koncentrera dig i skolan för att du har den här andra grejen att fokusera dig på som tar upp hela din hjärnkapacitet. Det är som att skolan inte betyder något.
 
Jag ska inte säga att skolan inte betyder något för det gör den ju faktiskt. Om den inte skulle betyda något så skulle jag verkligen inte ligga så bra till i alla ämnen som jag gör. Inte för att skryta men det är ju pga att jag har alltid prioriterat skolan högt som det har gått så bra för mig. Men sen kommer det ju såklart dagar då man känner att man bara vill skita i allt, bara åka iväg för att man känner sig mer behövd någon annanstans.
 
Just nu sitter jag som på nålar, väntar på att min teaterlärare ska avsluta sin lektion med ettorna så att jag kan prata med henne om gymnasie arbetet. Det var egentligen inte jag som hade planerat att prata om det idag, men eftersom hon föreslog det så får jag väl göra det.
 
Min privata grej är inte så akut, den kan ju vänta någon timme, men det känns ändå inte som att jag kan vänta. Jag brukar inte bli stressad eller nervös över saker och ting som jag iaf inte kan påverka, men just nu är jag det...

9/11

Vet inte hur många av er som minns den här bilden, men det har gått ett år sen jag ritade den på drawsomething 2.
Bilden har idag 1,2 tusen likes och 77 kommentarer, det är sjukt mycket för en bild!
Detta visar inte bara hur många personer som uppskattar bilden, utan det är bara en bråkdel utav hur många det är som blev berörda av 9/11 händelsen.
Jag var 4,5 år när händelsen inträffade, jag kan inte riktigt påstå att jag har något minne av när händelsen inträffade, utan det är när jag har blivit äldre som händelsen verkligen har berört mig. Jag tror inte att det spelar någon roll vilken generation du tillhör eller hur gammal du är, den här händelsen påverkade en hel värld.

Studera på studiedag

Så otroligt nice med studiedag imorron, känns som det behövs. Fick en läxa av min teaterlärare idag, ska läsa en bok på typ 200 sidor och göra karaktärsarbete på en karaktär. Så inte taggad, särskilt inte eftersom boken är så rörig och skriven på ett gammalt sätt. Nope, inte riktigt min grej. Hade gått an ifall den hade varit mordern skriven, men nu kan du inte ens skumläsa genom boken för att få svaren.
Sen har jag också matte jag måste plugga, men det går nog ganska fort. Det är bara lite uppgifter om ekvationer, så det går nog snabbt eftersom ekvationer är en av mina starkaste sidor gällande matte ;p

Sanningar om ph


Grått fynd

Idag var det skolval i skolan, kul att jag iaf får rösta i skolan även om jag inte får rösta till riksdagen, haha ! Fast på riktigt, gud vad spännande det kommer vara på söndag nu när alliansen har ökat i opinionsundersökningarna! Kommer sitta som på nålar och verkligen hålla tummarna för att Fi kommer in, de behövs ju verkligen i riksdagen. Plus att då lär ju Sverigedemokraterna knappast ha någon vågmästarroll eftersom de rödgröna lär komma upp i en majoritet tillsammans med Fi. Dessutom har de pratats om att Gudrun Schyman isf skulle bli jämställdhetsminister, hon skulle ju verkligen passa perfekt för det.
Aa, ni kan ju säkert gissa vad jag röstade i skolvalet, haha. Fast det var faktiskt inte självklart, stod mellan miljöpartiet och Fi. Så det fick bli att blunda och låta slumpan avgöra, men det blev faktiskt Fi även fast jag lät slumpen avgöra. Ska bli spännande att se vad skolvalet sen säger, om det inte bara är en massa omogna personer som har drivit och röstat på SD med flit, sånt är verkligen så otroligt patetiskt, hellre rösta blankt då.
 
Efter skolan åkte jag och SL till Kista, blev lite shopping och fika. Alltid lika trevligt och kul att få träffa henne :)
Jag hittade en topp från bikbok för 150 spänn, sjukt billigt när den var så snygg! Kanske köper en till när jag får studiebidrag och lön ;)
 
 

Vackraste jag har hört på länge ♥


Frozen Yoghurt

Träffade Sara efter skolan, vi gick runt lite på fridhemsplan och vi stötte faktiskt på hennes mormor också. Haha, super söt liten filur!
 
Vi åt varsin frozen yoghurt också för första gången! Aa, hennes blev ju super bra medan min inte blev lika vacker (min är den till höger). Haha märks ju att jag inte har sålt glass tidigare
 
Jaja, jag testade med vanilj och blåbärsmak och den var väl helt okej. Ingen hit, smakade fräsht och kändes nyttigare än glass pga den syrliga smaken. Men man skulle nog lika gärna kunnat ätit vanlig yoghurt med lite nötter och bär till, hade typ blivit samma grej (fast billigare)
 

DN skolbuss med Kodjo

Idag var det valdebatt i min skola, var ju faktiskt skit kul att få höra vad de olika partierna tyckte och tänkte, även om typ alla skickade skit på SD, haha. Men det var ju skönt att det var ungdomar från ungdomsförbunden och inte en massa tråkiga politiker, klarar inte av vissa av politikerna i riksdagen. Särskilt inte Fredrik Reinfeldt, han är så stel och tråkig!
Kodjo var ju där och var väl någon ordförande av något slag. Åh, älskar han så otroligt mycket! Sån skön kille, kul att äntligen få se honom live och inte bara på tv!
 

Måste sett sjukt roligt ut!

Fick typ ett litet dampanfall tidigare idag, inget vi sådär behöver gå djupare in på eftersom det är löst nu, som tur är. Eller, tur för den personen det gällde, haha. Kan inte riktigt påstå att jag alltid är snäll och gullig... 
 
Nä, men vi byter ämne! Tanken var ju att vi skulle fota på teatern idag, men så blev det ju icke. Therese var sjuk och två andra dök inte upp, så det blir uppskjutet till nästa vecka. Håller tummarna att alla kommer då!
Jag åkte ju dit med en kort-kort klänning som jag kände mig så otroligt obekväm i. Gick och drog ner den hela tiden för att jag var så rädd att showa för mkt, haha. Måste sett riktigt roligt ut, men vad gör man inte för teatern? Måste man ha scenkläder till sin karaktär så måste man ;p Men, jag hoppas därför att alla kommer nästa gång, har ju inte lust att komma i den där kort-korta kläningen en gång till i onödan!
 

Vi kan ta oss ur moment 22


En vecka kvar, är du ff osäker?

För att då göra dig ännu osäkrare på vad du ska välja så kan jag tipsa om Dagens Nyheters valfrågekoll! (länk)
Där kan man testa sig själv och även se vad partierna tycker i enskilda frågor inom vissa kategorier.
Jag har testat mig själv inom alla kategorier och tydligen så passar så som jag svarade om bland annat migration bäst på Kristdemokraterna medan det jag tyckte om skolorna passade bäst på Miljöpartiet.
Alltså har jag kommit fram till att det är svårt att hitta ett parti som passar in på en själv exakt, och det kan ju vara bra att veta vad de står i vissa viktiga frågor. Tillexempel visste kanske inte många att Feministiskt initiativ är helt emot att det behövs fler poliser? eller att Folkpartiet och Sverigedemokraterna är helt för att kärnkraften ska byggas ut?
Därför, innan ni som har möjlighet till att rösta, tänk efter och efterforska riktigt ordentligt. Välj ut vilka frågor som är viktigast för dig och se sedan vilka partier som tycker som dig i de frågorna.
Jag tycker precis som alla andra att det är riktigt rörigt och som en djungel det här med valet, men om man gör lite efterforskning så hjälper det oerhört mycket. Kolla på partiernas hemsidor och jämför med oberoende sidor för att se vad som skrivs och sägs! :)
 
P.S. Kul att jag tipsar om valsidor när jag själv måste vänta i fyra år tills jag får rösta haha! Däremot hade det varit ett självklart val vad jag hade röstat på ;p

Silverfiskar och ugglor i sängen

Vad en jäkla silverfisk kan ställa till med alltså!
Först och främst ska jag berätta att jag hatar verkligen silverfiskar, de är så otroligt äckliga och framförallt snabba och otroliga klättrare!
 
Sen kan jag berätta att jag upptäckte ikväll att jag hade en silverfisk i min säng, asså på riktigt? Hur kan den komma upp i min säng från golvet? Min säng står ju bara på ben på golvet, själva madrass-grejen är ju inte på golvet. Så jag förstår inte hur den kom upp!
Jag har inte heller lyckats lista ut hur den kom in i mitt rum, visserligen ligger mitt rum vägg i vägg med toan, men varför vill den egentligen till mitt rum? De vill ju vara på mörka och fuktiga platser, mitt rum är ju motsatsen!
I vilket fall som helst så greps jag av panik och började skrika, så Filip kom och tog upp den och slängde den i toan. Haha, asså han är min räddare i nöden! Hade en larv i mitt rum häromveckan som han också tog bort, fattar inte hur han kan vara så modig. Haha, kommer typ ringa anticimax när jag flyttar hemifrån och stöter på en spindel!
Men tillbaka till silverfisken nu, så det blev att jag typ sanerade hela min säng, haha !
Men, nu i slutendan så gjorde det inte så mycket. Fick ju möjlighet till att inviga mina fina nya lakan! ;)
 

Pluggisch fast man är sjukisch

Idag är det bara plugga som gäller. Känns som jag ligger lite efter i samhällen så det är ju lika bra att ta igen det nu när jag är ledig.
 
Skulle egentligen varit med på invingningen av Kulturhuset i Kungsängen, men eftersom jag ff inte riktigt är frisk så stannar jag hemma. Förhoppningsvis är jag bättre och kan åka på teatern imorron. Fast det tror jag nog att jag kan, är mest hes och hostar just nu, och det smittar ju inte. Så det borde vara lungt. Vi ska ju fota då också så att vi kan trixa ihop en affisch, eller det lär väl  bli jag som trixar ihop den. Haha, men det gör inget för mig, det är ju bara kul att få hålla på i photoshop! Fast det lär nog ta ett tag, men det måste det få göra. Vill ju inte att det ska se ut som något skolprojekt, även om ett skolprojekt kan se ganska proffsigt ut i och för sig :p

1,5/5

Nope spelet får tyvärr inte högre betyg än 1,5. Det var en riktig besvikelse med tanke på hur mycket det kostade. Dessutom förväntade jag mig att 4an skulle vara bättre än 3an, men enligt mig så är de typ likgiltiga. Trean är bättre på så sätt att du kan mer specificera en viss färg på en klädsel eller möbel, vilket inte går i 4an där du endast får välja mellan förbestämda färger och material. Vilket var riktigt synd eftersom det var en av de roligare funktionerna som jag tyckte fanns i trean. Det som kanske var lite bättre i fyran var att när man spelar i sitt hushåll så kan man se omgivningen runt omkring på ett helt annat sätt, tillexempel om om du bor nära en järnväg så kan du se godståg åka förbi från din tomt. Sen så har de även moderniserat 4an genom att du nu kan använda surfplattor och surfa från mobilen. Förutom det så tycker jag personligen att sims 3 är bättre. På sims 3 kan då lättare se kartvyn, vilket du inte kan i fyran där du är låst vid ett visst område. 
Men framförallt tycker jag att grafiken och animeringen inte har utvecklats ett dugg, vilket gör att jag hellre spelar 3an än 4an.
Så ni som har lika höga förhoppningar som jag hade så kan jag säga att spelet är ju verkligen inte värt pengarna ifall ni redan äger 3an!!

Sitter inte helt fel med lite film

Åkte inte till skolan idag eftersom jag har blivit sjuk. Det är typ det värsta som finns! Fast å andra sidan är jag glad att jag blir sjuk nu så jag kanske lyckas hålla mig frisk i vinter, man kan ju alltid hoppas på att den här förkylningen bygger upp immunförsvaret ;)
Så idag har jag bara sovit, tittat på film och ph. Asså jag kan knappt bärga mig tills nästa ph avsnitt kommwr ut! Får se ifall jag lyckas hålla mig uppe tills det nya avsnittet släpps, annars blir det väl att se det imorron, för jag lär ju knappast åka till skolan imorron ifall jag känner mig så här risig. Får se hur det blir på fredag.
 
Nej, nu ska jag ta och sova vidare!

Betala skatt för gratis glass?

Åh, vad mkt det är att skriva! Orkar inte!! Känns som det enda jag gör är att skriva på uppsatser och svarar på en massa frågor...
Och vet ni vad det värsta är? DET TAR ALDRIG SLUT!!
AAA!! Det bara fortsätter hela tiden, blir tokig!
Just nu sitter jag och svarar på lite frågor till samhällskunskapen om de olika riksdagspartierna, har precis skrivit 1 och ½ sida om Vänsterpartiet. Orkar inte börja skriva om Kristdemokraterna, så det blir nog imorron att göra. Varför ska alla partier vara så invecklade egentligen? Skulle vara så mycket lättare för oss gymnasieelever ifall det var ett parti där viktigaste frågan var att glass skulle bli gratis, punkt, slut.
Kanske ska man bli politiker och skapa ett sådant parti, jag menar, vem skulle inte rösta på mig då? Alla gillar väl glass? Haha! Däremot skulle man väl få höja skatten ganska rejält för att ha råd att göra glassen gratis...

Black and Gold